Menyasszony rendelésre

Tartalom:

Vigyázat a fülszöveg SPOILERES!

” Khai ​Diepnek nincsenek érzései. Persze bosszantja, ha valaki odébb teszi a holmiját, és elégedett, ha a könyvelés az utolsó fillérig stimmel, de elsöprő, fontos érzelmeket nem mutat. Nem gyászol, és nem szeret. Azt hiszi magáról, hogy sérült, de a családja ezt másként látja. Ők jól tudják, hogy a férfi az autizmusa miatt egyszerűen csak máshogyan viszonyul az érzésekhez. Mivel nagyon kerüli a párkapcsolatokat, édesanyja a kezébe veszi az irányítást, és Vietnamba megy, hogy tökéletes feleséget találjon neki.

Esme Tran Ho Si Minh-városban lakik. Mivel félvér, mindig úgy érzi, sehová sem tartozik igazán. Amikor lehetősége nyílik Amerikába utazni, hogy egy férjjelölttel találkozzon, nem tud nemet mondani, mert úgy gondolja, a családjának ezzel segítene a legtöbbet. De Khait nem sikerül a tervek szerint elcsábítania. Amit Esme a szerelemről tud, az mind igaz is… de csak saját magára vonatkozóan. Teljesen belebolondul a férfiba, aki meg van róla győződve, hogy sosem fogja tudni viszonozni az érzéseit.

Esme hamarosan kénytelen lesz elhagyni az Egyesült Államokat, de Khai végül rádöbben, hogy mindvégig tévedésben volt… és hogy a szerelemnek sokféle arca lehet.”

Nagyon vártam már ezt a könyvet!

Amióta olvastam az írónőtől a Szerelem egyenlete című írását és láttam, hogy az Álomgyár kiadó kiadatja ezt a könyvét is, izgatottan vártam, mert az előző történetet imádtam! Fantasztikus és lélekmelengető volt egyszerre, szívből tudtam kacagni, vagy éppen sírni a sorain.

Ezért is lepődtem meg ezen a könyvön.

Már az alap történet nagyon megfogott és vártam mi fog vajon belőle kikerekedni, de nagyon vegyes érzéseim vannak vele kapcsolatban. Többek között azért először mert a fülszöveg egy akkora Spoiler, hogy nálam kicsapta a biztosítékot. Gyakorlatilag elmondja a legnagyobb csattanókat a könyvből ezért nagyon dühös lettem, mert oké mondja el miről szól a történet, de ne mondja el az egész könyvet… Szóval ez nálam nagyon nem volt oké…

A másik a főszereplő lány Esme aki hatalmas ellenszenvet váltott ki belőlem, már akkor amikor landolt Amerikában… Az a viselkedése, az a tipikus, „Itt vagyok dug… meg végre…” Undorító volt és oké, hogy Khai-t akarta megkaparintani, de azért van különbség a között, hogy miként viselkedik… Egyszóval nekem egy riba..-nak jött lett és nem csak ez. Oké, hogy ő alapból egy nagyon egyszerű lány lett volna, de hogy ennyire???? Nincs figyelemmel senki iránt főleg nem az iránt akinek el akarja nyerni állítólag a szívét. Befurakodott az életébe és olyan mintha mindig is ott élt volna. Mindent úgy tesz ahogy akar és egyáltalán nem tesz semmi mást azon kívül, hogy állandóan Khai-t akarta leteperni. Semmi olyat nem csinált amitől én elhittem volna, hogy valóban szerelmes a férfibe…

Khai képében egy újabb lenyűgöző embert ismertem meg. Számomra Ő volt az egész sztori legjobb karaktere, hatalmas jellemfejlődésen esett át és belopta magát a szívembe.

Maga a történet érdekes és izgalmas volt, nagyon élveztem, de nekem a Szerelem egyenlete sokkal, de sokkal jobban tetszett. Valamiért ezt már nagyon erőltetettnek éreztem, mintha az írónő úgy gondolta volna, hogy ha az a könyvem amit egy autistáról írtam ilyen hatalmas sikert ért el, jogosan, akkor írjunk egy újabb hasonló könyvet, hátha ez is megüti a mércét.

Szó ami szó számomra kissé csalódást okozott ez a történet, nem igazán azt kaptam amire számítottam, így annyira nem is tudtam élvezni. Érdekes volt viszont, hogy itt kicsit jobban megismerhettük az autizmust, ami nekem külön tetszett.

Szóval engem most nagyon kettészakított a könyv, mert tetszett is meg nem is, kicsit dühös vagyok, de azért örülök is, így nem igazán tudom, hogy álljak hozzá. De egy biztos. Érdekes volt.

Kedvenc idézetem a könyvből: “Lány ❤ fiú ❤ lány”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s