Még ​mindig rólad álmodom (Álmodtam már rólad 2.)

Tartalom:

” Mit ​kezdesz az életeddel, ha egy nap felébredsz, és minden, amiről azt hitted, a valóság, arról egyszer csak kiderül, hogy csupán egy álom volt?

Liv egy hajón ébred, és úgy érzi, napok, sőt hetek teltek el egyetlen éjszaka alatt. Tisztán emlékszik az álmára: Kambodzsára, a régészkedésre, a különleges világra, ahol megannyi kalandban volt része, és ahol igazán beleszeretett Davidbe, a pasiba, aki mellett most felébredt. David azonban nem emlékszik arra, hogy milyen veszélyes kalandokban vettek részt együtt, és arra sem, hogy az életét adta volna a lányért, hogy megmentse.

Aztán különös dolgok kezdenek történni. David elmegy, Livnek pedig indul a gépe Kambodzsába. Ázsiába érkezve Livre egyre gyakrabban tör rá déja vu érzés, minden olyan ismerősnek tűnik számára, minden olyan, mintha már megtörtént volna egyszer. Csak David nincs ott vele. Livet nem hagyja nyugodni a gondolat, hogy valami nem stimmel, és keresni, kutatni kezd Angkor romjai között, míg utat nem talál egy másik világba, ahol álmában járt már egyszer. Méghozzá Daviddel. Innentől kezdve egy újabb kaland veszi kezdetét. Vajon Liv és David újra egymásra találnak? Vajon a hazugságok és a titkok megváltoztatják az érzéseiket?

Nagyon féltem ettől a második résztől!

Egyrészt azért mert az első rész vége elég érdekesen, mondhatni hajmeresztően fejeződött be, a másik dolog, hogy nagyon féltem attól, hogy az egész könyv az első rész teljes átmásolása lesz, csak éppen David lesz belőle kiírva, de maga a cselekmény és minden egyéb ugyan az marad. Ehez képest nagyon durván meglepett maga a történet kezdve azzal, hogy tökéletes nyúlik vissza az első részhez és az olvasó Liv-el együtt döbben rá mindenre. Szívszorító volt az elején ahogy megtudtuk mi történt és az, hogy ez a dolog nem csak a főszereplőt, de minket sem hagyott nyugodni az egész köönyv során, hiszen túl sok volt a véletlen.

Nekem személy szerint ez a rész sokkal jobban tetszett. Szerettem, hogy végre David gondolataiba is betekintést kaptunk és több dolgot tudhattunk meg általa, valamint számomra ez a történet valahogy sokkal izgalmasabbra sikerült és szerintem azért mert rengeteg feszültség volt a sorok között, érzelem és félelem. Ez a köny egy teljesen másik oldalát mutatta meg a sorozatnak, nem a romantikusabb részét, hanem inkább a brutálisabbat és bár igen az első se volt piskóta, azért a második már nagyobbat szól! Kíváncsi vagyok mit tartogat a harmadik rész.

David karakterét itt sokkal jobban megszerettem. Az első részben egyáltalán nem volt szimpatikus, ahogy folyamatosan parancsolt és ráerőltetett majdnem mindent Liv-re, azt állítva, hogy csakis saját maga miatt. Bár itt is ugyan ez történt, itt az indokai sokkal jobban megérthetőek és átérezhetőbbek, hiszen az első részben fogalmunk sem volt mi járhatott akkor a fejében, csak elvétve kaptunk néhány információ morzsát tőle, ahogy Liv is.

Karakterek terén számomra két szereplő között még nagyban fordult egyet a világ, mind az első rész végén, mind a második rész elején és ezek nem mások mint Alice és Andraw, David húga és annak barátja. Míg az első részben Alice az elején szipmatikus volt, a végénmár teéljesen összezavrt és ez így is maradt a második rész végére is. Majdnem ugyan ez a helyzet Andraw-al, akit ugyancsak szerettem, majd hirtelen nem tudtam hova tenni, de most ő tűnt fel jobb sznben a szememben, bár még előre nem tudok semmit mondani, hiszen hátra van még két könyv, szóval kíváncsi leszek erre az egészre.

Ebben a részben sokkal, de sokkal több kalandot kapunk, a szerelmi szál itt eléggé a háttérbe szorul, ott van az, de a helyét átvette valami sokkal nagyobb, ami miatt annyira most nem lehet a felszínen.

Persze nem megyek el afelett sem, hogy Angkorvat isnmét csak elkápráztatott, igaz teljesen más színben láthattuk itt mint az első részben. A régész gyakorlatra nem kerül most túl sok reflektor fény, de talán ez így is tökéletes, hiszen az első részben már megismerhettük. Sokkal nagyobb szerepet kapnak most az érzelmek, a kapcsolatok és az, hogy „Most mégis mi a fene van???” NEM VICCELEK A KÖNYV VÉGÉN EZT KIABÁLTAM!!!!!

Szóval izgatottan várom már nagyon a harmadik részt, hiszen ahogy azt máér megszokhattuk az elsőben itt is vannak még bőven lezáratlan kérdések és ez szerintem akkor sem lesz másképp ha végeztem az újabb könyvel.

Kedvenc idézetem a könyvből: ” A búcsú mindig nehéz. Különösen akkor, ha azoktól búcsúzunk, akit nagyon szeretünk.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s