Lány a vízből

Tartalom:

” Az óceán felől érkező szellővel a hajában és homokkal a lábujjai közt, Anise alig várja, hogy a gimi utolsó éve előtti nyarat szörfözéssel töltse és lóghasson a barátaival a parton. Santa Cruz nem csak az otthona, hanem a szíve csücske. Ám amikor a nagynénje, egy egyedülálló anyuka komoly autóbalesetet szenved, Anise kénytelen búcsút inteni Kaliforniának, hogy segítsen gondját viselni a három unokatestvérének.

A kontinens belsejében található Nebraska az utolsó hely a világon, ahol Anise lenni szeretne. Természetesen szereti a családját, de nehéz neki hátrahagynia a múltját, amikor abban a házban kénytelen lakni, ahol az őt elhagyó anyja töltötte a gyerekkorát. És az otthon maradt barátai minden Instagram poszttal látszólag egyre messzebb kerülnek tőle.

Aztán találkozik Lincolnnal, egy karizmatikus, egykarú gördeszkással, aki ráveszi, hogy a szörfdeszkáját gördeszkára cserélje. Néha az egyetlen módja, hogy az ember talpra álljon, ha továbblép.”

„Van, hogy csak akkor talál magára az ember, amikor elhadja az otthonát.”

Egy csodás könyv arról milyen felnőni.

Minden téren egy remek könyvet kaptam aznap a kezembe amikor végre megérkezett hozzám is Laura Silverman nemrégiben megjelent új könyve a Girl out of water, vagyis a lány a vízből. Már maga az az ötlet megfogott, hogy a történet egy szörfös lányról szól mivel mindig is odavoltam a vízi sportokért és eltökélt vágyam, hogy egyszer deszkára álljak. A másik az, hogy ez a könyv egyáltalán nem tiniknek íródott, lásd én sem vagyok már rég az, mégis annyira tudtam élvezni ezt a felnőtté válást, hogy az valami hihetetlen. Sőt az a legjobb szerintem benne, hogy ez már az a felnőtté válás, hogy eldöntük hová megyünk tovább tanulni, vagy munkába, hanem ez egy olyan szintet lép meg, amely az olyan dolgok felé vezet mint a felelősség vállalás, a saját magam háttérbe helyezése mások előtt és elismerni a saját hibáinkat, tanulni belőlük és fejleszteni saját magunkat. És ez a könyv több téren is megmutatja nekünk ezt.

Nem akarok itt sok mindenbe bele menni, teljesen elmondani az egész könyvet az elejétől a végéig, a lényeg annyi, hogy egy meglepően jó és érdekes könyvet kaphattunk a kiadótól.

Az egésznek megvan egy sajátos hangulata, számomra olyan volt mintha az egész könyv a nyolcvanas években játszódni, megvolt egy bizonyos feeling-e, mégis most 2019-ben játszódik.

Teljesen át tudtam élni az egész cselekményt, mintha én magam is ott lennék a szereplőkkel, éppen égeti a tarkómat a nap ahogy a deszkán ülök várom a következő hullámot, közben a lábam a hűs tengerbe lógatom. Vagy éppen szántom fel az aszfaltot és megtanulom a grindot (A bizonyos szögben elfordított deszka csúsztatása). És igen ebben a könyvben a különböző trükköknek van magyarázata is, mert én mondjuk nem vagyok deszkás ezért ha azt mondják nekem ollie, az nekem nem mond sokat, nem mozgok ugyanis abban a közösségben. De így nem volt egy értelmetlen katyvasz az egész és megtanultam pár trükköt, hogy mégis mik azok.

Legjobban azonban a szörfös rész jött át és az amikor Anise otthon volt a parton. Számomra azok a részek voltak a legkiemelkedőbbek, meg persze a Lincoln-al töltött idők!

Szóval szerintem egy remek történet, annak is ajánlom szeretettel aki már túl nagynak érzi magát az ilyen könyvekhez, mert hidje el nekem, hogy ez nem egy nyáltól csöpögős kis tini dráma, hanem komoly mondanivalójú világ amit érdemes elolvasni.

Azért jó lenne ha lenne belőle egy második rész is!!!!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“”Mire apu és a gyerekek megérkeznek, Jackie néni szunyókál, én pedig a romantikus regényeit böngészem, üzenetben elküldöm Tessnek a legjobb részeket, beleértve a személyes kedvencemet is: “Rafaell belemártotta jogarát a nő féltőn óvott lépes mézébe.””

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s