Kincsem

Tartalom:

“A ​csodakanca igaz története!

Egy furcsa szerelem és egy legyőzhetetlen ló…

A sors vagy talán maga a végzet rendezte úgy, hogy 1874 tavaszán egy tápiószentmártoni istállóban, Blaskovich Ernő birtokán megszülethetett egy sárga csikó. Ez a csikó annyira darabos mozgásúnak tűnt, hogy amikor a következő tavaszon vevők érkeztek a birtokra, a többi egyéves lovat elvitték magukkal, ezt az egyet azonban ott hagyták.

Mindeközben – ismét csak a sors különleges játékossága folytán – Blaskovich Ernő megpillantott egy kék szemű leányt a Nemzeti színpadán, és lehetetlen dolog történt: a nyugodt életet élő, dolgos természetű és kiszámítható férfi szerelmes lett. A több mint húsz év korkülönbség még talán legyőzhető lett volna, de a leány – Szabó Karolina – egy fejjel magasabb volt Ernőnél, ez pedig különös helyzeteket eredményezett a korabeli társasági eseményeken.

Nem könnyű szeretni és nem könnyű Európában lovat futtatni sem. Blaskovich Ernőnek mindkét ok miatt lettek ellenségei. Akadtak, akik úgy gondolták, ha a boldogságot elveszik a férfitól, talán a lovát is le tudják győzni. Kincsem egy vidéki nemes úr és egy ibolyaszemű leány tényeken alapuló, igaz története olvasható e regény lapjain. Egy különleges szerelem és egy legyőzhetetlen ló históriája egy szebb világból.”

Nincs szó, se elég hosszú könyv, ami úgy bemutatná ezt a “Magyar csodát”, amely 1874 tavaszán napvilágot látott egy tápiószentmártoni istállóban, hogy az teljes mértékben megfeleljen hozzá! Ő ugyan is nem csak egy ló volt, ráadásul nem csak egy verseny ló aki díjakat nyert.

Ő volt maga a CSODA! Egy olyan kincs, amely egy teljes történelmet épített fel.

Kincsem méltán volt híres Európa szerte, hiszen a megpróbáltatások és a rengeteg gonoszság ellenére sem tudta senki megverni a máj sárga kancát. Több díjat is megnyert, de most nem sorolom fel őket, mert ahhoz is talán egy külön könyvet kellene írni, valamint tőle volt hangos egész Európa és bár már sajnos nem él, a hírneve még mindig visszhangzik és sosem fog elhallgatni! Ez a könyv is egy ilyen visszhangja ennek a fantasztikus lónak.

Bár a történetben nagyobb szerepet kapott a szerelmi szál mint maga a ló, mégis csodásan megkomponált remekmű, ami méltón mutatja Kincsem életét. Bár számomra kissé kevés volt eme információ a könyvben, hiszen azért én szerettem volna ha nagyobb figyelmet fordítanak rá, bevallom minden sorát imádtam!

A Kincsem, mint a könyv címszereplői pedig hihetetlen, váratlan és fordulatokban gazdag történetet adtak át nekünk, tele szerelemmel, veszéllyel, szenvedéllyel, lovakkal és még több lóval.

Számomra fantasztikus élmény volt belepillantani az akkori lóversenyek életébe, ahogy a Kaszinó falai mögé is. A könyv tökéletesen és korhűn mutatta be a színhelyeket és a szereplőket. Csak élvezni tudtam minden sorát. És bár én személy szerint többet szerettem volna kapni a Magyar Csodából, így is egy hatalmas élményt nyújtott nekem a könyv!

Kedvenc idézetem a könyvből: “-A verhetetlen Kincsem!”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s