Ink (Ink-trilógia 1.)

Tartalom:

“Képzelj el egy világot, ahol minden tettedet és életed minden jelentősebb eseményét a bőrödre tetoválják!

Saintstone-ban nincsenek titkok: születésed pillanatától kezdve megörökítik a bőrödön az elért eredményeidet, kudarcaidat és életed minden fontos pillanatát. Vannak megbecsült jelek, amelyek azt üzenik a külvilág felé, hogy jó ember vagy. És vannak szégyenletes jelek, amelyek árulóként megbélyegeznek. Leora az apja halála után abban talál megnyugvást, hogy az apja bőre gyönyörű történeteket mesél. Ez egészen addig tart, amíg Leora föl nem fedez az apja tarkóján egy jelet… a jel a Saintstone-ban elkövethető legnagyobb bűnt szimbolizálja. Leora rádöbben, hogy nem ismerte a saját édesapját. Miközben próbálja az igazságot kideríteni, megismerkedik Oscarral, aki egy bűnöző fia. Ahogy a fiatalok lassan közelebb kerülnek egymáshoz, Leorában úgy erősödik a kérdés: a fiú jelenti majd számára a megoldást, vagy csak bajt hoz a fejére?”

Hát ez nem egy tündérmese!!!!

Aki arra számított, hogy z egy csodás kis esti mese lesz ami után nyugodtan fog aludni, azt hiszem itt kell szétpukkantani a szappan buborékot, ugyanis ez a könyv sokkal több annál mint egy rohadt jól megírt fantasy regény!!!

Maga a tetoválás egy óriási dolog. Megtervezni, hogy mit szeretnél, mekkorát is hova, nem kis feladat és nem olyan egyszerű, mint kiválasztani egy szép mintát és azt mondani, hogy akkor ezt ide kérem. Azoknak a tetoválásoknak amiknek mély, érzelmi értéke van, amiket azért varrattál magadra, mert valamire, vagy valakire emlékezni akarsz, ezeket sosem könnyű megválasztani és fontos tényező az életedben, főleg ha később sem akarod megbánni, hogy rád került!

A könyv témája maga a tetoválás ami a mai napig nagy vita tárgya az emberek körében. Vannak akik imádják és nem bírnak betelni vele, vagy már szinte szabad bőrfelületet sem találnak arra, hogy hova férjen a következő. Vannak akik csak trendből készítettnek egyet magukra, mert azt mondják ezt viseli mindenki és mi az már, hogy neki nincs ilyen?

Olyanok is akadnak akik csak egyet egyet varratnak magukra. Akadnak olanok akik nem szeretnének magukra semmilyen jelet!

És vannak akik teljes mértékben elzárkóznak tőlük és rossznak, szinte sátánistának tartják, ha valakinek látnak ilyet!

A tetovált embereket ijesztőnek és megvetőnek tartják, óva intenek tőlük mindenkit, csak azért mert valami olyat hordanak ami nekik nem tetszik, esetleg nem fogadják el.

Természetes dolog, hogy nem mindenkinek tetszhet minden! De valakit emiatt úgy bírálni, hogy közben magát az embert nem is ismerjük, a legrosszabb dolog amit csak meg lehet tenni! Mert a tetovált emberek nem mások és nem veszélyesek!!!

Érdekes ezt a párhuzamot fordítva olvasni. Amikor az a fura ha nem vagy tetőtől-talpig kivarrva és nincs minden a bőrödön. A fontos dolgaid mint egy előléptetés, egy születés, de még egy egyszerű jó jegyet is magukra tesznek, csak azért, hogy minél több legyen és persze csakis a jó cselekedetek számítanak!

Ez a könyv több szempontból is számomra olyan volt, hogy majdnem ordítottam tőle! Ezt a képmutatást!!!!!!! Hogy nem esik le mindenkinek????? Néha már nekem fájt a legjobban amikor az embereknek az orruk előtt van az igazság, de persze egy jó beszélőkével és a megfélemlítés erejével bárki bármit elérhet.

Légy olyan mint mi és akkor nem lesz bajod! Amint egy kicsit is más vagy a földbe tiprunk!

Érdekes, hogy manapság is az egybe olvadás, a névtelen tömeg a megfelelő egyes embereknek. Ha kitűnsz az már rossz, ha nem azt hordod mint ők, már el vagy ítélve. Egy teljes alakos tükröt tart elénk az írónő és mi nevetünk, rajta, de pontosan saját magunkat röhögjük ki! Hiszen mi is hasonlóak vagyunk! Csak csavarintott az egészen egy kicsit. És milyen jól!!!

Hihetetlen milyen szépen kidolgozta az egészet, az elejétől a végéig, akár egy részletgazdag tetoválást! Nem csak a borító a megfogó ebben a könyvben és szeretném ha más is tovább látna ezen!

Szerencsére itt is, ahogy nálunk is, vannak olyanok akik nem dőlnek be ezeknek, ki akarnak tűnni a névtelen tömegből és megmutatni magukat, vagy csak lázadni az ellen ami elnyomás alatt tartja őket, akik megmondják nekik, hogyan kell élniük mert ez jót tesz nekik.

A könyv elénk tárja! Merj más lenni!!!!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Nem a hibáinkból és a bukásainkból vagyunk összerakva. Minden reggel újjáépülünk. A múltad nem határozhatja meg a jelened, Leora. A hibáid nem kísérhetnek el örökre, mert mindenki kap esélyt a jóvátételre.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s