Így öltek ők

Tartalom:

“Tudta, hogy sorozatgyilkosok nem csak az Egyesült Államokban élnek, és nem is torz, hollywoodi agyszülemények? Tisztában van azzal, hogy hazánk számtalan hírhedt halálosztót adott a világnak, akik közül többen is világhírnévre tettek szert? Nem túlzás azt állítani, hogy a sorozatgyilkosok most is köztünk járnak, lesben állnak, és várják a lehetőséget „mesterművük elkészítésére”.

Csabai Márk, a közkedvelt krimiíró, hosszas kutatómunka után ebben a lebilincselő albumban gyűjtötte össze Magyarország tíz leghírhedtebb tömeg- és sorozatgyilkosának történetét az 1900-as évektől egészen napjainkig, fényképekkel és korhű tudósításokkal. A könyv megmutatja, hogyan vélekedett a kor embere és az akkori sajtó a bádoghordóba zárt női holttestekről, vagy éppen a tiszazugi arzénes asszonyokról, a hurkos-, esetleg a martfűi rémről…”

A könyvet csak erős idegzetűeknek ajánlom!!!

Bár én magam nem igazán tartom annak, mégis nagyon érdekel ez a téma és amint megtudtam, hogy megjelenik egy ilyen könyv amelyben a magyar sorozatgyilkosokat mutatja be, azonnal le akartam csapni rá.

Sorozatgyilkosokról eddig csak Amerikában hallottam és amikor barátom és az ő haverja aki Martfűn lakik meséltek nekem a Marfűi rémről, nem hittem neki, azt gondoltam csak szórakoznak, ilyen Magyarországon nem is létezett. És amikor szembe kerültem a szomorú igazsággal nagyon meglepődtem és lesokkoltam, amit még tovább tetézett amikor olvastam a könyvben erről az elkövetőről.

Az egész könyv nagyon megrázott, elgondolkodtatott és lesokkolt…

Nagyon durva hány sorozatgyilkost tudott összeszedni az író és az még jobban, hogy vannak páran akik még most is élnek és van olyan, aki 2025-ben szabadul… Na én ezt olvasva majdnem pánikba estem, főleg, úgy hogy előtte olvastam miket is tett az az ember és utána kijelentette, hogy szabadulása után is folytatni fogja „művét”!

Sokkoló!!!!

Volt olyan rész amit alig bírtam végig olvasni, vagy egyszerűen megláttam egy képet és lefagytam, vagy lehajítottam a könyvet és úgy voltam vele, hogy soha a büdös életben látni nem akarom… Féltem… És félek is mert vannak ilyen emberek, nem csak voltak…

A számok megdöbbentettek, hogy mennyi sorozatgyilkost vonultat fel a könyv és az is, hogy ők bizony mind kis hazánkban „tevékenykedtek”.

Köszönet az írónak a kitartó kutató munkájáért ezért a könyvért és azért, hogy megmutatta nekünk. Nem kis munka kellett hozzá, de én úgy vélem egy hátborzongató és kiváló könyv született a tolla által. Minden elismerésem.

Ui.: Egyébként, ahogy a bűnügyi nyomozóval való beszélgetést olvastam szinte láttam magam előtt Ludányi Bettina és Sienna Cole-n írónők munkáit, amik hasonlóképpen épülnek fel. Nyomodban, Elme játék és A köd után.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Az áldozatok hozzátartozóinak fájdalmában osztozom. Az elhunytak nyugodjanak békében!”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s