Hazugok

Tartalom:

” Elképesztő ​igaz történet alapján, egy zárt világ színpadáról.

A magyar tánctársulat kiemelkedő szólistája, Rea nyomdafestéket nem tűrő szókimondása és heves természete miatt nem túl népszerű társai körében. Ezt kihasználva egy három hónapos spanyolországi munkaszerződés alatt gonoszsággal átitatott lelkű kolléganője, Leila elhatározza, hogy letaszítja a tánc képzeletbeli trónjáról a királynőt. Hazugságokkal fűszerezett háborút indít, aminek következményeire senki sem számít.

Rea megsebzett lelkét csak a szerelem gyógyíthatná. Sárba tiport becsületének egyetlen megmentője a bűnösen jóképű testőr, Hugo Ortega lehetne – akinek szállodatulajdonos apja szerződtette le a magyar társulatot –, akibe a lány első látásra beleszeret. Bár a sármos spanyol csapodár, szoknyapecér életet él egy régebbi csalódása miatt, a magyar táncművész combjaitól ő is elveszti józan ítélőképességét.

Rea és Hugo szíve eszeveszett vágytól vezérelve kezd táncba a hazugság színpadán, ám a társulatot átszőtt ármánykodások hatására bizalmuk egymás iránt is meginog.

Vajon képesek együtt végigcsinálni az előadást, vagy még azelőtt párt váltanak, hogy felgördülne a függöny?”

Egy zárt és elit világ, ahol a színfalak mögött az ember már nem a csillogást és a festett mosolyt látja, ott kezdődik egy számunkra ismeretlen világ ami tele van kapzsisággal, féltékenységgel, drámával és rengeteg hazugsággal. Sosem tudhatod kiben bízhatsz meg, hiszen mindenki a feltörekvésért van ott és ha egy ember kihull, akkor Ő megy a helyére. Egy mocskos világ amit elfednek rengeteg sminkel és csillogással.

A könyv pedig tökéletes bemutatja ezt a zárt kis helyet, ahova mi bepillantást sem nyerhetnénk, méghozzá nagyon is hitelesen, hiszen az írónő saját életéből merítette az ihletet a könyv megírásakor, mivel Ő maga is járt ebben a balett cipőben. Pontosan és tökéletesen kalauzul el minket ebben a csodás útvesztőben, mely csapdákkal van kikövezve.

Az a történet a maga nemében páratlan!

Nem csak azért imádtam mert betekintést nyertem általa a színfalak mögé, de azért is mert ezzel együtt egy olyan pörgős, érzelemdús és fordulatokban gazdag történetet adott nekem ami után csak kapkodtam a fejem.

Teljesen a hatása alá került, olyan volt akár a saját drogom mert a végén képtelen voltam letenni és könyörögtem az újabb adagomért.

Úgy tűnik az Álomgyár kiadó magyar íróitól én csak függőséget kapok!!!!

Mintha én is ott lettem volna a szereplőkkel együtt! Éreztem a nyári nap melegét a bőrömön és ahogy a tengeri levegő megtölti a tüdőmet. Teljesen bele tudtam magam élni és ez hatalmas hatást gyakorolt rá, hiszen egy jó könyv akkor a legkiemelkedőbb, ha bele tudja vinni a saját világába az olvasót, elkalauzolja és vele együtt éli át a mesét ami egy kicsit fel is nyitja az emberek szemét ésmegmutatja, hogy nem minden fényes aminek látszik.

Külön tetszett, hogy az angol, magyar és spanyol levet is írásban magyarul olvashattuk. A legtöbb ilyen könyvnél, ahol egy nyelv mellett másikat is beszélnek általában azon a nyelven írják le és nem szokták lefordítani ami egy kicsit felidegesíti az olvasót, mert ő lehet éppen nem tud azon a nyelven és ez nagyon gyorsan a könyv hibájára megy és nem fogja élvezni. Itt ezt tökéletesen megoldották, mindent magyarul olvashattunk, ha volt nyelvi váltás narrációként megoldották, hogy most éppen váltottak, ha pedig volt egy szó ami spanyolul szerepelt, azt láb jegyzetben a lapő alján lefordították! Ez nagyon megkönnyítette az olvasást és ezért is akartam külön kiemelni.

A szereplőkre külön-külön nem térek ki, de tetszett, hogy sokrétűek és nincs közöttük egyforma. A őket összekötő szálak pedig kuszábbak mint egy gombolyag amivel játszott egy kiscica! De mind remek. Nagyon sokat hozzáadnak ahhoz. hogy ilyen jó legyen a könyv, ráadásul csodásan rétehesek a személyiségük. Szépen ki vannak fejt és bontva, még a mellék szereplők is, de csak éppen annyira amennyire kell.

A könyv pedig ahhoz képest, hogy az írónő első példánya messze túlszárnyal mindent. Megszokhattuk már, hogy az írók első könyvei nem mindig sikerülnek olyan jóra és ez érthető is, hiszen még fejlődni fog. Senki nem úgy kelt fel, hogy kiadat az első könyvét amit mindenki imádott. Na itt most más a helyzet! Én nem tudom elhinni, hogy az írónőnek ez lenne az első mert bitang jó!

Magával ragadó, elvarázsoló és szerintem csak imádni lehet. Aki szereti az olyan történeteket amik kicsit belekalauzolnak a való életbe bátran ajánlom, de olyannak is aki egy pörgős. Érzelemdús, erotikus szerelmi történetet akar olvasni, félisten pasival és egy lélegzetelállító helyszínnel!

Kedvenc idézetem a könyvből: „Ez a nő olyan, mint egy könyv, amit ki kell nyitni ahhoz, hogy valóban tudjuk, milyen történetet tartogat, hiszen a borító vagy a hátlapon található fülszöveg megtévesztő lehet. Nem hagyhatom magam átverni, de azt sem hagyhatom, hogy elrejtse előlem azt a regényt, amit oly nagy munkával írt meg a szerzője. „

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s