Six ​of Crows – Hat varjú (Hat varjú 1.) (Grisaverzum)

Tartalom:

“Ketterdam: nyüzsgő nemzetközi kereskedelmi csomópont, ahol jó pénzért minden megkapható, és ezt senki nem tudja jobban, mint Kaz Brekker, a kivételes tehetségű bűnöző. Kaz veszélyes küldetésre kap megbízást, és cserébe olyan gazdagságot kínálnak neki, ami legvadabb álmait is felülmúlja.

Egyedül viszont képtelen sikerre vinni a vállalkozást…

Egy bosszúszomjas elítélt.

Egy szerencsejáték-függő mesterlövész.

Egy különleges múltú szökevény.

Egy Kísértet néven ismert kém.

Egy varázserejét a nyomornegyedben kamatoztató szívtörő.

Egy tolvaj, aki a leglehetetlenebb helyzetekből is kiszabadul.

Hat veszélyes törvényenkívüli és egy lehetetlen vállalkozás. Kaz csapata az egyetlen, ami megmentheti a világot a pusztulástól – ha előbb ki nem nyírják egymást.”

Nekem az lején nagyon hasonlított Anthony Rayen: Draconis Memoria trilógiájára.

A történetek ugyanis az elején nagyban megegyeztek, mint az új világ ahol a hajózási kereskedelem a legfontosabb. A világ sorsa veszélyben. Vannak erő használók akiket, vagy megvetnek, vagy csak elviselik, de mindegyiket a saját hasznukra fogják be munkára. És a legjobb! Egy oylan csapatot kérnek fel a világ megmentésére, akik maguk se tudják milyen lehetetlen küldetésre válallkoztak!

Azt hittem a két történet csak szereplőkben és annyiban fog eltérni, hogy a Hat varjúban nincsenek sárkányok és persze, hogy más a küldetések.

Ehez képest kellemesen csalódtam!

A Hat varjú világa sokkal részletgazdagabb és szebben bemutatja nekünk, jobban kifejti a kisebb részleteket, de az is lehet nekem azért tűnt így kibontakozásilag jobbnak mert Anthony Rayen sorozata sokkal bonyolultabb és több szálon fut, a kisebb részletekre, mint a városok pontosabb bemutatása, vagy a karakterek kifejtésére, már maga miatt a feszített tempó miatt is nem volt idő.

A karakterek kialakítását és bemutatását egyszerűen imádtam!!! Csodásan bemutatja őket és nem úgy, hogy az olvasó elé állítja, hogy ez Ő, ilyen és ilyen ember, ezekezt szereti, ezeket nem, ilyen volt az élete. Ahogy az írónő finoman adagolja a kisebb nagyobb háttérinformációkat róluk, úgy sokkal érdekesebbek titokzatosabbak a szereplők és minden egyes oldalon újabb információ morzsát kapunk meg. A karakterek tökéletesen beilletek a story-ba, ugyan az a titokzatosság lengte körül őket egész végig, mint magát a küldetést.

Az ellentéteik az egész könyv során egymásnak feszülnek, mind világszemlélet terén, mind életfelfogás terén és az a jó, hogy nem csak két-két karakter civakodik folyton egymással, hanem a csapaton belül, mindenki-mindenkivel.

Kedvenc karaktert egyszerűen képtelen voltam választani! Számomra mindenki más miatt jó és nem nyomja el más karaktert és pontosan ezért olyan jók! Senkiből nem kapunk többet, vagy kevesebbet, mindenkiből annyt amennyit kell és ez nem kevés vagy sok. Pont a megfelelő arányban van kiszámolva és így egyik karakter se tud jobban kiemelkedni a többeik közül, hiszen mindenki igazából a csapatból fő karakter és ha már meglenne ez a hierarhia, nem ezt éreznénk. Mindenki másban jó, mindenki ért valamihez, de egyikük sem tökéletes. Mindenkinek vannak hiába, sötét múltja, ahogy azt egy tolvaj bandától el is várja az ember, szóval senki sem szent, és pont ezek miatt áll össze olyan jól a csapat.

Nekem a könyv igazából a csapat miatt volt izgalmas. Valahogy az egész ráment inkább a karakterek részlet kidolgozására mint magára a törénetre, ami önmagában nem is lenne baj, ha arra is ugyan ennyi időt hagyott volna az írónő. Mert igen, baromi jó ha szépen fel vannak építve ezek a szereplők, de mit érnek vele, ha az a szituáció amiben vannak ingatag lábakon áll és egy kaland könyvhöz képest, annyira nem is izgalmas, mert elviszi a történetet a karakterek.

Összességében nem rossz könyv!

Izgalmas, bár számomra egyszer olvasós, mert kissé kiszámítható! Mind a kapcsolatok, mind a végkifejlett terén!

Kedvenc idézeteim a könyvből:

” A szív olyan, mint a nyílvessző, cél kell neki, amibe igazán beletalálhat. “

” Mindannyian szörnyetegek vagyunk valaki szemében, Nyina. “

“-Nincs gyász! -Nincs temetés!”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s