Élni akarok

Tartalom:

” Mernél szeretni, ha az időd lejárt?

Lilla már évek óta a halál árnyékában él.

Beteg, és tudja, hogy csak hetek vannak hátra számára. Hazatér a kórházból, hogy teljesítse a bakancslistáját, segítsen szeretteinek az álmaik elérésében, és még utoljára átélje a hétköznapok egyszerű csodáit.

Nem is vágyik ennél többre, ám ekkor megismeri a szomszéd srácot, aki az összes tervét felforgatja…

Noel egy pimasz, irritálóan vonzó, de közben érzékeny fiú, akinek mindene a fotózás, és az az álma, hogy bejárja a világot.

Nem is sejti Lilla sorsát.

A két fiatal egyre közelebb kerül egymáshoz, de Lilla nem akar szerelembe esni. Nem vágyik másra, csak hogy a fiúval lehessen, de retteg attól, hogy Noel viszonozza az érzelmeit.

Mi a jobb?

Ha az ő érdekében eltaszítod magadtól azt, akit szeretsz, vagy ha esélyt adsz a boldogságnak, bármilyen röpke legyen is?

Éld meg a csodákat!”

Ha kiderűlne, hogy rákotok van és már a végső stádiumban lennétek beszednétek a Fortepex-t, hogy ne szenvedjetek és az utolsó hetekben el tudjatok búcsúzni mindenkitől? (Én igen. De nem csak elbúvsúznék hanem megtenném azokat amiket eddig nem tettem meg! A szeretteimmel lennék közben és szeretném ha úgy gondolnának akkor is rám, hogy életvidám ember voltam aki szerette őket!)

Rácz-Stefán Tibor könyvei mindig olyan témákkal foglalkoznak amelyek lélektani, mély érzésűek és nyomat hagynak az emberben. Kérdéseket tesznek fel benne és ezek nem hadják nyugodni.

A mostani könyve amit olvastam tőle az: Élni akarok! is egy ilyen története, egy igazán nehéz és megosztó témát dolgoz fel. Igazaból pont-e miatt féltem belekezdeni a könyvbe. Nagyon érzékeny vagyok az ilyen témákra és nem tudtam hogyan fogok reagálni a könyv végére. De megérte!!! Igaz bőgtem a végére min a zálogos tehén, alig bírtam abbahagyni, de akkor barátom emlékeztette rá, hogy Lilla se akarná, hogy itt itassam az egereket és szomorkodjak, hanem, hogy éljem tovább az életem, tegyem meg amit eddig meg akartam tenni és éljek a jelenben és éljem meg az apró csodákat!

Ez a könyv felnyitja az emberek szemét több szempontból is hiszen rengeteg témát dolgoz fel. Nme csak az elmúlás gondolat szövi keresztül magát a törénetet, hanem az elfogadás, a küzdés, a harc, a szerelem és az, hogy sose adjuk fel!

Maga Lilla egy hihetetlenül erős karakter volt mindvégig és ez szinte lesokkolt, hiszen a lány haldokolt! Talán hetei, vagy napjai lehettek hátra, ő mégis szembenézett a sorsával, amíg tudta irányította is azt annyiban, hogy elkezdjen egy kicsit élni, ahogy lehetősége adódott. Mindegy, hogy ezzel saját maga írta alá a halálos ítéletét. Ő már eleget szenvdett és csak élni akart. Mindegy, hogy egy napot, vagy egy percet, de meg fogaja tenni és meg is tette.

Hihetetlen volt az ő szemén keresztül végigjárni ezt az utat. A legtöbb ember bele se gondol, hogy a halál itt lebeg a fejünk felett és ki tudja kinek mennyi ideje van. Ő mégis belenyugodott. Hiszen egyáltalán örült, hogy ennyit is megélt. Gondoljunkn bele valakinek még ennyi sem jut! Valakinek maga az élet nem adatik meg, valakinek pár nap, más valakinek talán pár év. Ki kll használni azt az időt ami nekünk jutott és élvezni amíg lehet. Ezt üzeni az ő története! Egy hatalmas harcos és nem csak akkor amikor túlélt annyi műtétet és kemot, hanem mert kiállt azért amit ő szeretett volna. Konkrétan még úgy élni amíg tud, ahogy Ő szeretne. Fájdalom nélkül., szabadon és nem a kórházban, az ágyban fekve, kínok között malmozva, várni a halált, hogy na valyon mikor is jön el.

Számomra Ő egyigaz MINTA KÉP!!! És ő lett a hősöm.

A szerelmi résszel Lilla oldalával nem értettem együtt, de meg tudom érteni miért is tett végül így. De ki tudja melyikkel okozta a nagyobb bánatot a fiúnak?

Hiába az egész történet csak a képzelet szüleménye, bele se gondolunk naponta hány meber küzd meg ugyan ezzel a gondal, ha nem csak azokat vesszük akik rákosak. Hány ember járhat a halál árnyékába, miközben azon gondolkodik, valyon a következő műtét után meghal-e a műtöasztalon, vagy sem?

Maga a történet nagyon megosztó, de pontosan ezért is olyan jó!!! Oly sok témát dolgoz fel amivel az emberek nem akarnak foglalkozni és nem csak a halál témára gondolok itt. Itt van például az önmagunk elfogadása, az hogy merjünk élni a jelenben, hogy tegyünk az álmainkért, hogy csak párat említsek!!!

A könyvhöz kell egy kis akaraterő, hogy végig tudd olvasni, főleg ha olyan érzékeny vagy mint én, de ugyanakkor kell egy nagy levegő mielőtt belekezdesz!

Mert figyelmeztetlek, nem lesz egy egyszerű olvasmány!!! De ha elolvastad megtudod miért is érte már meg kinyotnod és belemélyedned egy szívszorító és egy kissé megrázó történetbe ami után garantáltan másképp fogsz tekinte a világra mint eddig!!!

Éld meg a csodát, konkrétan ezt a könyvet!!!!!!

Kedvenc idézetm a könyvből: (Igazából ide legszívesebben az egész könyvet kimásolnám, de mégis a legjobb rész!)

“-Nincs gyógymód a betegségemre. Apu, meg fogok halni. A kedvetért bevállaltam még ezt a műtétet, de láttad az eredményeket. Mindent megtettünk, de haszontalan volt a beavatkozás. A daganatokat nem sikerült eltávolítani, túlságosan elszaporodtak az áttétek. Hét év hosszú idő az élet-halál harcra. Apu, elfáradtam. – Kipislogtam a szemembe gyűlő könnyeket. Nem engedhettem utat nekik. – Könyörögve kérlek, légy velem, amíg lehet, aztán engedj el.”

Azért ezt választottam mert Lilla itt a legerősebb ember a világon, mert egy olyan döntést hozott meg amit még egy felnőttnek is nehéz lett volna meghozni, nem, hogy még egy olyan fiatal lánynak aki szinte egész életében szinte csak a halált látta maga körül!!!!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s