Elme játék

Tartalom:

„Élni ​vagy túlélni”

“Tim Ellis látszólag ugyanolyan, mint minden tizenhét éves iskolás srác: szereti a zenét, rajong a videójátékokért, és próbálja megtalálni önmagát. Egy nap azonban állig felfegyverkezve érkezik az iskolába, és brutálisan kivégzi négy osztálytársát. A kiérkező rendőrség kereszttüzében őt is életveszélyes lövés éri, minek következtében kómába esik.

Mike Marshall nyomozó magabiztosan lát neki az egyszerűnek látszó ügynek, azonban hamar fény derül rá, hogy a gyilkosság gyökerei sokkal mélyebbre nyúlnak a vártnál. Ráadásul felbukkan egy koronatanú is, aki a tragédia okozta sokk miatt kihallgathatatlan. Marshall nyomozó szokatlan módszerhez folyamodik: egy, az iskolai lövöldözések lélektanában jártas pszichiáter, dr. Miranda Crane segítségét kéri.

Vajon kik a felelősök abban, hogy a merénylet megtörténhetett? Ártatlanok-e az áldozatok? Van-e remény a gyilkos számára? Mike Marshall és dr. Miranda Crane óriási nyomás alatt dolgozva versenyt fut az idővel, és miközben lépésről lépésre felfejtik a szálakat, olyan megrázó titkokra bukkannak, melyekre még ők sem számítottak.”

Mestermű!!! Ez a könyv most kiütött a ringből!!!!

Talán sokan hallottak már a bullyng kifejezésről, vagy esetleg sajnos tapasztalták is. Erre a szóra nincs magyar szó, de definiálva nem más mint mentális, vagy fizikai bántalom ami bárhol megtörténhet. Iskolában, munkahelyen, de még otthon is. És ez napi probléma mindenhol amivel szinte senki nem foglalkozik, vagy éppen csak viccesnek találják és átlépnek rajta. Na most Sienna Colen megmutatta, hogy mi is történik ha a bullyng eluralkodik.

Talán hallottatok már Amerikában több iskolai lövöldözésről is, de csak, hogy egyet emeljek ki, amely megrengette a világot, 1999. április 20-án a Columbine középiskolai mészárlás, ahol egy fiú másodmagával követtek el a hidegvérű gyilkosságokat, majd végeztek önmagukkal. Összesen tizenkét diákkal és egy tanárral. Az eset megrázta a világot és senki sem értette az egészet. Mindenki vádolt mindenkit, ujjal mutogattak az emberek egymásra.

És hogy miért üt ekkorát a könyv?

Egy diák egy vadászpuskával kivégezte négy osztálytárást, majd kómába esett.

Gyilkos, szegény áldozatok…

Nos akkor lessünk be egy kicsit jobban a kulisszák mögé!!!!

Sienna Colen pontosan ezt is tette. Hosszas tanulmányok után végül megszületett ez a mestermű ami felkavar, magával ragad, kicsit elborzaszt és elgondolkodtat.

Tökéletes egyveleg!!!

Nem bírtam vele betelni hiszen több téren is foglalkoztatott a könyv. Egyrészt a bántalmazottakkal akik elszenvedték a kínzásokat senki sem törődik, sajnos tapasztalat és mindenki csak azokat látja akik már a hullazsákban fekszenek. Kicsit jogos, de azért nézzünk jobban bele.

És akkor az utolsó csavar…

Engem levett a lábamról és egyszerűen még most is sokk hatás alatt vagyok tőle!!!!

Felnyitja az ember szemét ez a könyv és én úgy vélem mindenkinek pontosan ez kell!! Nem élünk tökéletes világban, nem élünk buborékban. Egyszer talán mindenki megérti, hogy valamit tenni kell, de amíg mindenki csak hátat fordít és saját magával törődik, addig senki se lepődjön meg ezeken.

Köszönöm az írónőnek ezt a kincset!!!!

Kedvenc idézeteim a könyvből:

„Az emberi kreativitás nem ismer határokat – a pusztításban ugyanúgy, mint az alkotásban. „

„Csak az ember törekszik arra, hogy elérje a tökéletességet, mintha ezzel felülemelkedhetne a rendszeren, melynek ő maga is része. „ „Szomorú, hogy le lehet úgy élni tizenhat évet, hogy senki nem látja és ismeri valójában az embert.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s