Egy feminista nem jár rózsaszínben

Tartalom:

“Ez a könyv kell neked. Vicces, erőteljes és személyes történetek nőktől nőknek arról, hogy mit is jelent számukra az F betűs szó. Minden nőnek saját története van. Ha így egyszerre, egy könyvben olvasod őket, az megváltoztathatja az életedet.”

Hallottam már a feminizmustól, de őszintén szólva sosem ástam bele magam jobban. Azt tudtam, hogy ez a mozgalom a nők jogaiért harcol, kampányol, nyilatkozik, de abba sosem gondoltam bele, hogy mégis ki tartozik bele ebbe a körbe. Minden nő? Vagy csak a kivételesek? Akiknek van erejük és kitartásuk? Vagy bárkiből lehet feminista?

És amint megláttam ezt a könyvet tudtam, hogy mélyebben szeretnék beleásni, belelátni és nem csak úgy, hogy azt mondják nekem a feministák melltartókat égetnek!

Mindenki hallott már az F betűs szóról. És mindenkinek más jut róla eszébe. Valakinek a tüntetések másnak esetleg az, hogy azok a nők akik feministák nem borotválják a lábukat és nem hordanak nadrágot. Vagy éppen olyan nők akik megszállottan csakis ezt az igét hirdetik.

Ez a könyv megmutatja mindenkinek, hogy néhány nőnek mit jelent a feminizmus. És megdöbbentő.

Ugyanis feminista bárki lehet aki elfogadja azt a tényt, hogy a férfiak és nők egyenlőek, mind fizikailag mind mentálisan. És feministák nem csak nők lehetnek! Vannak férfiak akik ugyan úgy hisznek ebben mint a ők. Az évek során a nők helyzete rengeteget javult, de ennek a harcnak még koránt sincs vége. Ez a könyv pontosan bemutatja mit is jelnt azoknak a mők számár az F betű akikre mi magunk is felnézünk. És, hogy nem muszáj tüntetésekre járni, ahhoz, hogy megmutassuk mi is kiállunk a jogainkért!

Erős, buzdító és bátorító könyv! Egy igazi felszólalás!

Inkább olyanoknak ajánlom akik még ismerkedne ezzel a fogalommal. Én nem sokat tudtam a feminizmusról és meglepődtem. Azt is szerettem benne, hogy magyar nők is írnak benne, számomra ez nagyon jó!

Kedvenc idézetem a könyvből:

“Ez a könyv nem azért született, hogy mindent elmondjon neked a feminizmusról, hanem azért, hogy bemutassa, a feminizmus alapjai a Nők. Nők, akik összetettek és bonyolultak, aki hordanak sminket és rózsaszínt, akik nevetnek és sírnak és összezavarodnak, akárcsak Te! Ez a könyv azért létezik, hogy megmutassa, a feminizmus talán nem egészen az, aminek eddig gondoltad.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s