Egy cukrászmester meséje

Tartalom:

” 1909, Párizs:

Pâtisserie Clermont, a híres cukrászda – itt kap munkát egy vidékről felkerült fiú. Megbabonázza az ismeretlen világ: az elegáns vendégek, az aranyló karamellcsodák, a habos krémek. Miután megismerkedik a gazdag tulajdonos lányával, kezdetét veszi egy olyan szerelem, amelynek sosem lett volna szabad megtörténnie.

********** 1988, Cambridge:

Petra nagyapja, a híres történészprofesszor nemrégiben elhunyt. A lány rábukkan egy régi fotóra a hagyatékban: a képen a nagyapa áll, mellette két ismeretlen, és mögöttük a Clermont cukrászda. A fotó hátoldalán pedig egyetlen mondat, a nagyapa kézírásával: „Bocsáss meg!” Így indul egy súlyos titok kinyomozása, amely évtizedekre meghatározta generációk sorsát… “

Egy csodás és édes szerelem, egy csodás és megoldásra váró rejtély!

Bevallom az olyan könyvekkel sajnos mindig mellényúlok amiknek tetszik a fülszövege, imádom a borítóját és amikor elolvasom egy hatalmas csalódás ér a végére, vagy már az elején laposnak találom a story-t, untat az egész és szinte csak küszködöm vele.

Na ennél a könyvnél nem ez történt aminek nagyon örülök!

Egy csodás és figyelemre méltó történetet kaptam a könyvnek köszönhetően, amely megnevetettet, megsirattatott és elgondolkodtatott és imádtam. Külön tetszett, hogy a történet ugye két idősíkon fut és külömböző nézőpontokból amik tökéletes belátást engednek minden hova a könyvön belül. Imádtam a kis nyomozó részt is és meglepődtem a végére, hogy mi is kerekedett ki belőle és imádtam a múltban járni, hiszen az is elkápráztatott.

Több korképet is kaphattunk a könyv által, társadalmi rétegek és a város életét is amit szeretnék külön kiemelni.

Ráadásul mivel régen én is egy cukrászműhelyben dolgoztam, a múltat teljesen át tudtam élni és olyan volt mintha a szereplő által én is visszamentem volna a konyhába az édes illatok és forróság mellé. Ez nekem egy külön élmény volt, de azoknak is tartogat meglepetést akik esetleg nem mozogtak ilyen körökben, hiszen ez a fajta bepillantás mindenki számára fantasztikusak.

Egyszerűen mindent imádtam benne és a végére szép kerek lett a történet!

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s