Egy birodalom végzete

Tartalom:

“Annyi ​szívet gyűjtöttem be eddig, ahány éves vagyok.

Vagyis a hálószobámban összesen tizenhét rejtőzik valahol a homok alatt. Olykor-olykor leások, csak hogy lássam, mind megvannak-e még. Lenn a mélyben, vérben ázva. Megszámlálom őket, és megnyugszom, hogy nem lopták el egyiket sem éjszaka. Azon se lepődnék meg, ha így történne. A szíveknek hatalma van, a magamfajták pedig egy dologra vágynak még az óceánnál is jobban: hatalomra.

A HERCEG SZÍVE LENNE AZ IGAZI TRÓFEA!

Lira hercegnő egy királyi családból származó szirén, azok közt is a legveszélyesebb. A víz alatti világban nagy tiszteletnek örvend. Már csak egy szív hiányzik a gyűjteményéből – ám azt elhibázza. Anyja, a Tenger Királynője büntetésből átváltoztatja, mégpedig egy olyan lénnyé, amitől a legjobb undorodik: emberré. Elveszi tőle a bűvös szirénénekkel képességét is, és megparancsolja, hogy a téli napfordulóig vigye el neki Elian herceg szívét, különben ember marad örökre.

Hiába ő a leghatalmasabb emberi királyság trónörököse, Elian herceg csak az óceánon érzi magát igazán otthon. A szirénvadászat pedig a hivatása. Amikor kiment egy lányt az óceán habjaiból, hamar rájön, hogy ő bizony más, mint aminek először hitte. Az idegen megígéri neki, hogy a segítségére lesz, és együtt fogják megtalálni a módját, hogyan pusztítsák el a sziréneket. De vajon megbízhat a lányban? És vajon hány alkuba kell belemennie Elian hercegnek, mire megszabadítja az embereket a legnagyobb ellenségtől?”

IGEN!!!!!

Végre egy olyan fantasy story amitől hátast dobtam!!!

Már amikor megláttam a borítót és elolvastam a a fülszöveget beleszerettem és tudtam, hogy el akarom olvadni!!! De egy kicsit féltem. Olvastam már nagyon felkapott fantasy könyvet ami majdnem elvette még az életkedvem is olvasás közben mert egyszerűen untatott. Hiába volt megteremte a világa olyan volt az egész mint egy törikönyv és még azt is leírták benne, hogy a házi manónak a bolhájának az ükunokája…

Szóval értitek…

Na de ez!!!!

Egy nagyon pörgős, feszes tempójú könyv, amitől az ember nem unatkozik, ami végig fenntartja az olvasó érdeklődését és amitől egyben a hideg is kirázza, mert egyszerre lenyűgöző és félelmetes is, de ez a komorság és feketeség kellett neki. Imádtam!

Az volt a legjobb, hogy ez a könyv mert végre komor és félelmetes lenni. Végre nem egy olyan világba csöppentünk ahol minden szép és gyönyörű, van benne némi gonosz és ezzel kifogyott. Nem. Ez a könyv megmutatta milyen ijesztő és veszélyes ez a világ. Megmutatta az igazi sötétséget, a tengerek legmélyét és amikor olvastam egyszerre féltem, izgultam és ámultam. Egyszerűen egy tökéletesen félelmetes és lenyűgöző világ az egész!

Alapból imádtam történetet mivel kiválóan megalkotta a maga kis világát, ráadásul mindezt úgy mesélte el nekünk, hogy nem volt szájba rágós. Folyamatosan kaptuk az újabbnál újabb információkat, ráadásul nem csak magáról a világról, hanem annak teremtményeiről is. Nekem külön tetszett, ahogy például elmondja, hogyan párosodnak a szirének vagy a hableányok, kik milyenek és milyen veszélyesek. Egyszerűen odáig meg vissza voltam tőle.

És végre ismét egy belevaló főszereplő csaj!!!!

Kezdem nagyon unni az olyan történeteket amiben a főszereplő lány egy elveszett kis hercegnő, aki azt várja, hogy jöjjön a herceg fehér lovon és akkor minden happy end lesz…

Na most kaptunk egy igazán belevaló, hátborzongatóan gyönyörű szirént és pimasz és imádni való kalózherceget! Persze a többi karakter is csodásan ki voltak dolgozva, ami külön tetszett. Mindegyiknek megvolt a maga kis történet ami azért még megérne egy misét!

Maga a világ fantasztikus, misztikus és őrületes!

Na ebben a világban szívesen élnék!

Mindig is imádtam a kalózos, szirénes történeteket (igen imádom a Karib-tenger kalózai sorozatot) és ez a könyv most visszarepített abba a bűvöletbe és nem akarom, hogy véget érjen!!!!!

Nincs következő rész????

Kedvenc idézeteim a könyvből:

“-Most a nyakláncot bámulod vagy a mellemet?

-Melyikért nem jár pofon?”

“A hazugságok nem válaszok.”

“– Miről kellene lemondanod? – kérdezi. – Ha hozzád mennék? – Úgy állok, hogy fölé magasodjak és próbálok elvonatkoztatni a bennem kavargó kusza gondolatoktól. – A józan eszemről egész biztosan.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s