Családi recept

Tartalom:

“Laura számára a családja a legfontosabb: az otthonát a gyermekei nevetése és a készülő finomságok illata tölti be. Így aztán aggódva várja, hogy a lányai kirepüljenek a családi fészekből. Amikor pedig a házassága is válságba kerül, az asszony lába alól végleg kicsúszik a talaj. Kedvenc hobbijában, a főzésben lel vigaszra: a nagymamája második világháborúból megmaradt receptkönyvét kezdi tanulmányozni. Házias fogásaival és zseniális lekvárjaival már eddig is kisebb hírnévre tett szert a környéken, a receptgyűjtemény hatására azonban olyan ötlete támad, amely óriási sikert és egy új életcélt jelenthet számára. De vajon mindez elegendő ahhoz, hogy újra megtalálja önmagát és a megbocsátáshoz vezető utat?”

Szívet melengető, tökéletes olvasmány!

Az írónő könyvei teljesen a szívemhez nőttek, bár még csak ez volt a második kötetem tőle, nem az utolsó.

Imádom a stílusát és azt, ahogy megélem a lapokon keresztül a történetet.

Több generáció szívfacsaró, felemelő, megérintő története ez a kis könyv amely olykor lélekmelengető, máskor az őrületbe kerget, vagy éppen megríkat. Csodálatosan mutatja be az emberi életet és azt, hogy semmi sem olyan egyszerű mint aminek tűnik és, hogy a boldogság receptjét mindenkinek magának kell megalkotnia. Csodás leírások, egyszerűen belemerültem a sorokba, együtt életem meg a szereplőkkel az egész történetet.

Az írónő írásában főleg azt szeretem ahogy koránt sem tárgyilagosan kibontja előttünk az évszakokat amikben éppen játszódik a cselekmény. Fantasztikus leírás.

A történetet imádtam! Kalandozunk a múltban és a jelenben, ahogy bizonyos szereplők szemszögeiben is amit egyszerűen imádok, hiszen így még jobban megismerhettem az ő történetüket. Bár az elején azt hittem nem fogom tudni végigolvasni a könyvet nagyon heves dühöt váltott ki belőlem amikor elolvastam egy olyan részt amiben az éppen aktuális szereplő tette kihúzta nálam a gyufát.

A könyv nagyon indulatos érzelmeket képes kiváltani az emberből, legyen az harag, bánat, kétségbeesés, öröm. Egy teljes skálát vonultat fel, ráadásul a történet olyan fordulatos és magával ragadó, hogy az ember nem tudja letenni.

A szereplők pedig igen sokszínűek. Nagyon meglepődtem ezen ugyanis az a legérdekesebb főleg egy két karakterben, hogy nem lehet beskatulyázni, vagy egy sémára tenni mint mondjuk szerető. Az egyik ilyen szereplőt míg az elején teljes szívemből gyűlöltem, addigra a könyv vége felé leesett tőle az állam, jó értelembe és hatalmas fordulatot vett. Ugyan így a többi szereplő is ami külön tetszett a könyvben.

Egyszerű történetnek tűnik ami nem nyújthat sokat az olvasónak, mégis én azt mondom lássunk tovább és vegyük kezünkbe, mert nagyon azokat nyújthat számunkra! Megmutatja, hogy mindig van remény és, hogy kifőzhetjük a saját boldogságunkat.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s