Az elmúlt napok könyvesboltja

Tartalom:

” Miranda Brooks sosem fogja elfelejteni a tizenkettedik születésnapját. Ekkor veszett össze ugyanis az anyja és az imádott nagybátyja, a különc Billy. A lánynak fogalma sincs arról, mi vezethetett a szóváltáshoz, amely végül mindent megváltoztatott.

Attól kezdve nem látta többé a nagybátyját, így sok-sok év múltán, Billy halálakor meglepődve értesül arról, hogy a férfi ráhagyta a Los Angeles-i könyvesboltját. Mirandának nemcsak a csőd szélén álló üzlet irányításával és a meglehetősen ellenséges boltvezetővel kell megbirkóznia, de a végére kell járnia a nagybátyja utolsó kincsvadászatának is. A férfi ugyanis nyomokat hagyott hátra számára a könyvesbolt polcain sorakozó könyvekben, amelyek révén nemcsak a férfi élettörténete tárul a lány elé, hanem az is, miért szakadt ketté a családja azon a végzetes születésnapon.”

Aki imádja a könyveket imádni fogja ezt is!

A könyv egy igazi kincsvadászatra csábít minket ráadásul nem is akárhogy.

Kicsit régimódi és lassú a történetvezetés, de pont ez benne olyan nagyon jó.

Imádtam egyre közelebb és közelebb kerülni a megoldáshoz mint egy igazi detektív regényben, az izgalmak bár nem voltak olyan nagyok mégis tökéletesen adagolták a lapokon pont annyira, hogy még élvezhető legyen és ne aludjunk el közben.

Ízig-vérig igazi családi dráma és rejtvény maga ez a könyv. Tökéletesen kibontakoztatja előttünk a családi kapcsolatokat.

Maga a történetvezetés érdekes volt, ahogy kalandoztunk egyszerre a múltban és a jelenben, hogy megérthessük mindkettőt. Igazán figyelemre méltó és nekem személy szerint nagyon tetszett. Bár én mindig jobban szerettem a sokkal pörgősebb és cselekmény dúsabb történeteket, ezt sem bántam meg, hogy elolvastam hiszen maradandó élményt nyújtott számomra.

Külön tetszett benne a régi klasszikusok felidézése. Ilyenkor gondolkodom el azon, hogy azokat a könyveket én is el szeretném olvasni, főleg ahogy itt a könyvben is beszéltek és meséltek róluk egyre jobban szeretném végre én is olvasni őket.

“Ahhoz, hogy megismerjük a jelenünket, ismernünk kell a múltunkat.”

Kedvenc idézetem a könyvből:

“”Képtelen lennék könyvek nélkül élni.” – Thomas Jefferson”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s