Az amerikai örökösnő

Tartalom:

” 1915 ​tavasza.

A dúsgazdag Clemency Jervis hajóra száll New Yorkban, hogy a Lusitania fedélzetén átszelje az óceánt. Alig várja, hogy megérkezzen angol vőlegényéhez, Lord Hugo Hazzardhoz. De az ír partoktól néhány mérföldre a németek megtorpedózzák a luxus óceánjárót. A kevés túlélők egyike Hetty Brown, Clemency szobalánya. Rejtélyes módon kiskorától nagyon hasonlít a munkaadójára, és így történhet, hogy a katasztrófa éjszakáján a mentőegységek összetévesztik vele. Ekkor Hetty merész elhatározásra jut: elkezdi élni Clemency életét, és hozzámegy a lordhoz. Ám az angol kastélyban nem csak Hetty rejteget titkokat. Másoknak is bőven van takargatnivalója.

A szobalányból lett örökösnő egyre biztosabb benne, hogy az életére törnek, csak még azt nem tudja, ki és miért.

Az izgalmas fordulatokban gazdag, romantikus regények királynője Dorothy Eden, akinek regényeit a világ legtöbb nyelvére lefordították. Ez az első magyarul megjelenő könyve. “

A könyv érdekesnek ígérkezett és nagyon felkeltette az érdeklődésem.

Alapból tetszett az alap sztori, a kor és az egész szituáció. Az elején fenn is tartotta az érdeklődésem és teljesen beleéltem magam a történetbe és sodródtam az árral.

Aztán számomra kezdett ellaposodni az egész. Bár fel-fel ugrott egy két jó rész, de maga a cselekmény nagyon lapos és unalmas volt és egyáltalán nem tudtam élvezni a vége felé. Kezdte elveszteni az érdeklődésem és sajnos a végéig vissza se tudta szerezni.

Egy alapból jó körítés és sajnos egy nagyon lapos felvezetés. A kisebb komprumisszumok egyáltalán nem tudták úgy fenntartani az egész könyvet.

Hetty azonban páratlan karakternek tudható be. Lelményessége, kitartása és élni akarása egyszerűen páratlan. Az egyetlen szereplő aki miatt szerettem ezt a könyvet.

Kedvenc idézetem a könyvből: “Ha adódik valami fontos, ragadd meg. Ne futamodj meg a kihívások elől.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s