A ​tükrök ura (Atlantisz 3.)

Tartalom:

“Hogy megmentse Atlantiszt, a fiatal Adel győzelmet aratott a Fekete Királynő felett: kiszabadította Lédát, hasonmását az elsüllyedt földrészen. De a borzalmas boszorkány elmenekült, és a Tíz Királyság biztonságát továbbra is veszély fenyegeti. Adel küldetése tovább folytatódik. Ez a küldetés veszélyes és beláthatatlan. A Fekete Királynő valóban Claire Pullman-nak, Adel anyjának gonosz ikertestvére?!

Ki a titokzatos Tükrök ura, aki irányítja a Fekete Királynő sötét terveit? Adel nyomozása egészen a Kígyók Szigetéig tart, ahol a szürnyűséges Gorgók uralkodnak.”

A sorozat záró könyve. A hely ahol minden szál végre összefut és egy teljes képet kapunk, megvilágosodunk…

Hát ha lehet így fogalmazni a végére egy kicsit sötét maradtam…

Tény ami tény, hogy sok fontos információt megkapunk és végre lehull a lepel mindenről azonban néhány dolog annyira összeférhetetlen számomra, hogy csak pislogok. Rögtön itt van a szerelmi szál, ami szerintem a végére úgy el lett rontva, ahogy csak lehetett. Szerintem mindenki ismeri azt az érzést amikor valakiknek nagyon drukkol, hogy összejöjjenek és végül ez nem valósul meg. Na én is pont így éreztem magam. Ráadásul a végére a főszereplőt teljesen megutáltam és pozitív karakterből teljesen átváltott a szemembe negatívvá. Egyszerűen leírhatatlan az a döbbenet amit kiváltott belőlem az ő pártfordulása és az, hogy a végére nem hogy pozitívan fejlődött volna, de inkább mintha visszalépett volna a start mezőre.

Pedig egy könyveb a karakter fejlődése az egyik legfontosabb pont. És ezt nem úgy kell értelmezni, hogy elindul, fejlődik, majd vissza, mert az nem ezt jelenti.

A kaland a végére már kissé sajnos ellaposodott, nem tudtam úgy élvezni, mindig felbukkant egy újabb és újabb akadály és ez már fárasztó volt.

Kedvenc idézetem a könyvből: „A szerelem (…) az idők kezdete óta hol kétségbeesésbe taszítja, hol a gyönyör csúcsára repíti az embereket.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s