Apa, randizhatok egy lovaggal?

Tartalom:

” Mia Anne tizenhat éves, és nem túl lelkesen Pestre költözik apja munkája miatt. Egyik éjjel azonban különös fantasy világgal álmodik, ahol ő egy mágus, és onnan kezdve álmában egy helyes, pimasz lovagot bosszant. Bele lehet zúgni valaki állába? Kósza csavargó kölyökből lett lovag, semmi kedve egy lányba beleszeretni, és feladni a nehezen kiküzdött életét. Ám nyugtalanítja a szemtelen varázslólány, túl sokszor kalandoznak felé a gondolatai. Legszívesebben sose látná őt viszont, de a lány hatalmas veszélyben van, két világ akarja holtan látni. Mitől férfi a férfi, és lovag a lovag? Amon, az apa, világhírű agykutató zseni, ám nincsenek érzelmei, és a gyereknevelést is könyvekből oldja meg. Budapestre rendelik, Közép-Európa legnagyobb titkos laborjába, a négyes metró alá, ahol a katonaság kétségbeesetten próbálja megakadályozni a két világ között lévő mágikus Fal átszakítását. De ki lehet az ellenség? Mi erősebb, a mágia vagy a tudomány?”

OKÉ!!!!

MI A FRANC???????

Ez a legjobb mondat a könyvre és nagy vonalakban le is írtam, hogy mennyire meglepett, izgalomban tartott és szinte függővé váltam tőle!!!!

De persze ennél jóval többről van szó.

Első könyvem volt az író nőtől, de ez a világ, pontosabban világok, amiket összehozott valami fenomenális. Már maga az, hogy a középkort vegyítette a XXI. századdal, már az valami fergeteges, olyan jó szituációk jöttek ki belőle, hogy a hasamat fogtam a nevetéstől, főleg amikor az egyik szereplő nézett a másikra értetlenül, hogy miket hord itt össze? Egy példa: a másik világban fátyoltáncosoknak nevezki az öröm lányokat, ezt a szót Mai Anne nem értette, de azt a szót meg Kósza nem ismerte, hogy, finoman fogalmazva, örömlány, pedig a kettő egy és ugyan az!!! Imádtam ezeket a vicces kis kulturális különbségeket és nyelvi eltéréseket, hatalmasakat szakadtam ralyta. És hogy ebbe még belejön a mágia, a tudomány.

Egy szóval ez a könyv olyan műfajokat ötvöz, hogy az ember álla nemcsak, hogy leesik, de műtéttel se lehetne visszatenni!!!!

Maga a történet szinte beszippantja az embert ez a mágikus, fantasy világ, amibe belejönmég a tudományos tények, a szerelem és a lovagi erények! Na azokon nevettem a legtöbbet!! Szegény Kósza!!!

Kiválóan van megírva az egész történés és ezek az eltérő világok annyira könnyen gyúródnak össze, hogy élvezet olvasni!! Egyszerűen nem akarod, hogy vége legyen és még ehez hozzá jön egy ISTEN!!!

Nem viccelek, konkrétan egy nagypofájú, flegma és gőgös, aki annyira laza, hogy én is csak meresztettem a szemem. És ahogy felbukkant!!!! Ilyen nincs!!!!

A sokszínű karaktereket is érdekes volt olvasni, a pimasz kamasz, az ugyancsak pimasz, az erényeit védeni próbáló, gyorsan piruló lovag, a racionálisan és érzelemmentesen gondolkodó apuka!!!!! Annyira változatos az egész, hogy ha lehetne én belevarázsolnám magam a könyvbe!!!!

ÖSSZESSÉGÉBEN: HATALMAS VOLT!!!!!!!! NINCS BELŐLE MÁSODIK, HARMADIK RÉSZ???? KELL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kedvenc idézetem a könyvből: ” – Apa, randizhatok egy lovaggal? Az apja reflexből közölte, hogy tizenkilenc és fél éves kor az ideális a szexuális kapcsolat elkezdésére, és erre még pontosan negyvenegy és fél hónapot kell várnia. – Bocs, apa rosszul tettem fel a kérdést. Szeretnéd, ha egy osztálytársammal mennék moziba, aki már túl van az első pár berúgáson, óvszer nélkül szexel, és tudja, hol lehet drogot kapni? Vagy inkább elengedsz egy lovaggal, aki elpirul, ha meglátja a bokámat?”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s