Adj esélyt

Tartalom:

“Szavak, melyek fontosabbak, mint élet…

Adorján évekig hazugságban élt. Ismert orvosként azt tette, amit a társadalom elvárt tőle: megnősült és gyereke lett. Ám találkozott egy férfival, és elhagyta a feleségét, hogy szabadon szerethessen egy olyan korban, amikor ez megbocsáthatatlan volt.

Évekkel később, amikor kiderül, hogy halálos beteg, versenyt fut az idővel, és már bármit megadna, hogy megismerhesse a fiát. Fia, Tomi egy olyan főiskolán tanul, ahová anyja kényszerítette, és csak magában dédelgeti az álmot, hogy szakács legyen. Életét felborítja a hír, hogy az apja életben van, sőt, találkozni szeretne vele.

Vajon képes lesz megbirkózni a feltörő érzéseivel?

Szeretet és gyűlölet tánca zajlik közöttük, és az anya között.

Van megbocsátás? Meghallják-e egymást, mielőtt túl késő lenne?

Egy különleges, megkapó és hiteles regény a rendkívüli történetek kedvelőinek.”

Egy komoly és megindító történet melyet maga az élet írt! Ez nem egy tündér mese ahol mindenki “boldogan élt amíg meg nem halt…”.

Elfogadni önmagad és rálépni a boldogság útját. Képes vagy feladni mindent a saját boldogságodért? Ez így nagyon egyszerűnek tűnhet, de néha a legegyszerűbb út, a legnehezebb, több szempontból is. Elfogadni saját magad, úgy ahogy vagy, akár kövéren, akár vékonyan, de ezeken még ha te magad szeretnél, nem azért mert mások erre kényszerítenek, hanem mert tényleg szeretnéd, még változtathatsz. De mi van akkor, ha ebbe a másságba nincs beleszólásod? Mi van ha te mást szeretsz, mint akit elvárnak tőled?

Ez volt az első LMBTQ könyvem, ami nekem nagyon tetszett. Örülök, hogy ezzel a történettel kezdhettem meg ezt a műfajt, többek között azért is, mert több nehéz problémát is feldolgoz, mint az elmúlás fájdalma, a szülő-gyermek kapcsolata, valamint saját magunk és persze az, hogy mások is elfogadjanak.

A történet maga, egy nagyon megosztó témát dolgoz fel, amit mindenki másképp reagál le. Nekem személy szerint ezért is tetszett. Szeretek olyat olvasni ami elgondolkodtat és nyomot hagy bennem és ez a könyv pont ezt tette.

Szerettem benne, ahogy több néző pontból láthatjuk a történetet. Így megismerhettük Adorján szemszögét, Tomi érzéseit és Éva szorongásait is.

A könyv elgondolkodtat és bár nem egy könnyű olvasmány, hiszen sok olyan dologgal foglalkozik ami nehéz, mégis csodálatos és szerethető történet.

Kedvenc idézetem a könyvből: ” Az emlékek ugyanazok maradnak, csak mi változunk.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s