A szerelem egyenlete

Tartalom:

” Stella Lane szerint a világot a matematika tartja össze. A munkahelyén algoritmusokat készít, melyekkel előre láthatóak a fogyasztói tendenciák. Jóval többet keres, mint amennyit el tud költeni, és jóval kevesebb tapasztalata van a férfiakkal, mint egy átlagos harmincéves nőnek.

Stella ráadásul Asperger-szindrómával él, és a nyelves csókról az jut eszébe, ahogy az apró halak a cápák fogait tisztogatják.

Arra a következtetésre jut tehát, hogy gyakorlásra van szüksége. Mégpedig egy profival. Ezért felbéreli Michael Phant, az eszkortfiút. A félig vietnami, félig svéd, lenyűgözően jóképű Michael nem engedheti meg magának, hogy visszautasítsa Stella ajánlatát, ezért beleegyezik, hogy segít tartani az ütemtervet, az előjátéktól egészen a Káma Szútra bonyolultabb lapjaiig…

Stella hamarosan már kifejezetten vágyik Michael csókjaira, és az érzések egész kavalkádja, melyet a férfi ébreszt benne. Tárgyilagos kapcsolatuk kis idő elteltével egészen meghitté válik, és előkerül a képlet, mely meggyőzi Stellát, hogy a szerelem bizony nagyon is logikus… “

Egy olyan történetet kaptam amely méltán megérdemli a díjjat amelyet elnyert.

“Rangos díjat nyert A szerelem egyenlete

Az Álomgyár Kiadó nyári sikerkönyve, A szerelem egyenlete elnyerte a világviszonylatban legismertebb és legrangosabb könyves oldal, a Goodreads.com első díját romantikus kategóriában. Komoly elismerés, hogy Helen Hoang első regénye olyan írók könyvei mellett nyerhetett, mint Stephen King vagy Jojo Moyes. A szerelem egyenletéről már megjelenése előtt az év legjobban várt romantikus regényeként beszéltek a könyves magazinok, és megjelenése után sem okozott csalódást, hatalmas sikert aratott világszerte. A magyar olvasók is imádták az Asperger-szindrómás lány szerelmes történetét.”

A lönyv nem véletlen kapta eme elismerést!!!!

Maga a történet észbontóan jó, vicces és eredeti. Bemutatója olyan betegségnek amely sajnos igen is létezik, de fel tudod dolgozni és együtt tudsz vele élni, sőt még fejleszteni is tudod. Érdekes, hogy az olyan emberek akik ilyen betegséggel, vagy bármilyen hasonlóval küzdenek, általában az emberek 90%-a sajnálja. Pedig igazából ugyan olyan ember mint bárki más csak ő másképp szemléli esetleg a világot, vagy nehezebben kommunikál az emberekkel, esetleg nem képes az érzelmek kinyilvánítására. Ettől nem lesz más, vagy szánalmas. Ezeket az emberek ugyan úgy kell kezelni, akár mindenki mást.

A könyv csodaszépen elmélyül ebben az egész helyzetben és ráadásul, nem kínosan feszengve, hanem óvatosan bontakozva, ahogy megismerjük a betegség olyan oldalát, amit csak az él át aki benne van. Hogy mennyire más is neki az egész szituáció, mennyire nehéz neki új dolgok felé nyitni és megismerni azokat. Egy teljesen új látásvilág nyílik meg ezáltal előttünk.

A könyv, az olvasása közben, valaki úgy értelmezni, hogy főleg a sex-re helyezi a hangsúlyt. PEDIG EGYÁLTALÁN NEM. Illetve a sex, csak egy eszköz. Ha jobban belemélyedünk megérthetjük, hogy a sex igazából csak egy olyan apró dolog ami szükséges ahhoz, hogy két ember között létrejöjjön a bizalom és ezáltal a másik jobban felszabaduljon. Sok ilyen jelenet szerepel a történetben, de igazából nem ez a fő mozgató rugója az egésznak, akár hogyan is nézzük. Mert igen, sok szeretkezés megy végbe a könyvben, de az érzelmekre, a törődésre és az odafigyelésre helyezi mindeközben legjobban a hangsúlyt.

Érdekes volt nekem is, mivel amikor már olvastam, hogy egy eszkort férfivel akarja Stella ezt az egészet véghezvinni, már azon gondolkodtam mennyi felforrósult jelenet is lesz a könyvben és halálra fogom magam unni miattuk, vagy pont ezért meg fogom utálni a könyvet.

Engem teljesen meglepett a dolog, mivel kellemesen csalódtam.

Imádtam egy új és meglepően fordulatokban gazdag könyvet olvasni ami kivívta az én elismerésem is, mivel imádtam!!!!

Szóval. NAGYON MEGÉRDEMELTE AZT A DÍJJAT ÉS VÁROM A KÖVETKEZŐ KÖNYVÉT AZ ÍRÓNŐNEK!!!!!!!!!

Kedvenc idézetem a könyvből: ” Kéz a kézben, két magányos szív vigasztalásra talált egymásban. “

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s