A szeráj

Tartalom:

„Budapesti ​éjszakák titkai 1896-ban

A regényt valós események ihlették.

1896 tavaszán a Szofia nevű gőzös legénysége egy titokzatos lányt ment ki az örvénylő Dunából. A menyasszonyi ruhában fuldokló szépség minden emlékét elveszítette, így, jobb híján, az őt megmentő hajóról kapja a nevét.

Szofia szépsége áldás és átok is egyben. A gyönyörű lány előtt megnyílnak az akkor épült, Budai Konstantinápoly nevű szórakoztató negyed titkos szalonjának kapui, de ez akár a végzetét is jelentheti. Jótevője, ifjabb Pálffy Mór gróf saját jövőjét is kockára teszi, hogy a lány tisztaságát megőrizhesse. Vajon Szofia rátalál múltjára és régi önmagára, vagy örök homály fedi a Szeráj előtti életét?

A mulatónegyed üzemeltetője, Somossy Károly mindent és mindenkit felhasznál céljai elérése érdekében. Nem csak Szofiát mozgatja marionett bábúként, hanem Carola Cecíliát, Budapest díváját is képes lenne feláldozni, hogy vállalkozása ne valljon kudarcot. Európa legnagyobb szórakoztató negyedének a sorsa azonban, minden erőfeszítése ellenére, nem az ő kezében nyugszik.

A romantikus kalandregény szövevényes szálai egy elfeledett budapesti városrész rég megsemmisült falai közé repítik vissza az olvasót, ahol perzselő szenvedély, gonosz intrikák és izgalmas kalandok várják azokat, akik alámerülnek a történetbe.”

Végre!!!!!!!

Már amikor megtudtam, hogy az írónőnek jön az újabb könyve esküszöm ugráltam örömömben annyira vártam és amikor elolvastam a fülszövegét azonnal tudtam, hogy nekem kell ez a könyv és nem is csalódtam benne!!!

Kezdjük azzal, hogy az írónő első könyvét a Kék macskát imádtam. Ez a történet is levett engem rendesen a lámabról. Maga a könyv hangulata, a cselekménye, szereplői, vagy azt ahogy visszarepít minket a múltba egyszerűen imádtam és nem akartam belőle kikerülni. Csodás élmény volt a könyv lapjain keresztül végigjárni a régi Budapestet, megtapasztalni a kor hangulatát az élet stílust, látni a várost és kaphattunk jó sok betekintést társadalom kritikába is, vagy éppen az akkori úri közösségek mindennapjaiba, szórakozásaiba.

A könyv telis-tele volt drámával, feszültséggel és annyi bonyodalommal, hogy csak lestem mint borjú az új kapura és kapkodtam a fejem. A vége felé kicsit féltem, hogy esetleg nem minden szál lesz kibogozva és sok mindenre nem fogunk választ akpni, de az írónő mint mindig most is meglepett. Az egészben az a jó, hogy nem csak egy egyszerű szerelmi történetet kap a kezébe az olvasó, hanem egy történelmi utazást is ami csodálatos és lenyűgöző, főleg a részletessége. Egy szó mint száz, engem Borbás Edina írónő ismét megvett kilóra!!!!

A cselekmény leköti az embert, elgondolkodtatja, játszik kicsit vele, megnevetteti és pont ez az amit annyira szerettem benne. Valamint, hogy kissé bepillanthattunk a bársony függönyök mögé és néhány kis titokra is fény derült amit még a Kék macskában homály fedett.

Összességében én várom a további könyveket!!!!!

Mikor is lesz következő?????

Kedvenc idézetem a könyvből: „Azt megfigyeltem, ha jobbra fordul a sors, fogadkozás ide vagy oda, csak azt folytatjuk tovább, amit baj előtt abbahagytunk.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s