A nővérem húga

Tartalom:

” Amerika ​keleti partvidékén egy tipikus kertvárosi házban él egy tipikusnak korántsem mondható háromgyermekes család.

A legidősebb testvér, Jesse már a „sötét oldalon” jár, a középső lány súlyos leukémiás, akinek életben maradásáért a két szülő ádáz küzdelmet vív; a húg, Anna pedig – a tudomány jóvoltából – eleve azért született, hogy genetikailag megfelelő donor legyen nővére számára. Amikor a beteg Kate körül forgó családi élet ellen lázadó tizenhárom éves Anna beperli szüleit, hogy önrendelkezési jogot nyerjen a saját teste fölött, minden megbolydul.

A lelki örvények egyre lejjebb húzzák a jogászból lett főállású anyát, a tűzoltó-mentős-amatőr csillagász apát, a kényszerűen koraérett gyereket, sőt még az Annát képviselő fiatal ügyvédet és annak elveszettnek hitt kedvesét is. “

Ezt a könyvet azóta el akartam olvasni, hogy megláttam és elolvastam miről szól! Nem hétköznapi témát boncolgoat, ráadásul olyat amelyben mi magunk az olvasók se tudnánk döntést hozni, ház még egy gyerek, egy anya, egy apa, de még maga a bíró vafgy az orvos sem.

Folyamatosan azon gondolkozunk lehet-e jó döntést hozni az életünkben, hogy “mi lett volna ha…”, ezt talán mindennap feltesszük olyan mellékes dologkban is, mmint, hogy lehet nem ezt a ruhát kellett volna ma felvennem, vagy a másik oldalra kellett volna fésülnöm a hajam. De az is lehet, hogy igen is lényeges dolgok, ezt sosem tudhtajuk. Van erre egy nagyon jó kifejezés, még pedig a Pillangó hatás!

De ebbe most nem akarok bele menni!

A lébnyeg, hogy van olyan pillanatunk az életünkben amikor tényleg meg kell hoznunk egy fontos döntést, de azután miután eztz megtettük mindig azon fogunk gondolkodni mi lett volna ha…

A könyv sok olyna témát boncolgat, amely nagy erős. Ilyne például maga a halál, ami az egész könyv folyamán végigkíséér minket, de itt van például a szülő gyerejk kapcsolat, egy nagyon erős jogi krízis és mellékelve spékeljük meg mindezt egy halálos betegséggel, ráadásul még tegyünk hozzá olyan szöülőket akik több fronton harcolnak! s meg is kapunk egy olyan történetet ami alapjaiban változtatja meg a gondolkodás és lkátás módunkat!

Imádom az ilyen könyveket, de ugyanakkor nagyon nehezen is olvasom öket végig, mivel ezek szerintem bárki is olvassa mindenkit megérintenek,. sírásra kényszwerítik és ami a legjobb, ezekután talán más szemmel fogja llátni a világot.

Ez nem egy tipikus nyáladzós történet, ahol a két szerelmes utálja egymást, kefélnek egyet, megint nem szeretuik egymást, szeretik egymást… szóval ezt így folytathatnám a végtelenségig.

Nem! Ez a könyv a szemedbe mondja a kemény valóságot, de az a jó benne, hogy leül veled és közben vígasztal is. Mert igaz, hogy kegyetlenül pofán vág ezzel az egésszekl, de egyben neked segít. Segít abban, hogy erősebb legyél, hogy ne mindent rózsaszínben láss és, hogy kicsit nézz szét magad körül és lásd a világot olyannak amilyen. Nem fenékig tejfel, kegyetlenm de egyben gyönyörű is. Szóval nem mindig csak a napos oldalát lásd, hanem az árnyakat is amiket megpróbálsz figyelmen kívül hagyni, de azok attól még ott vannak. És semmivel sem lesz jobb neked ha kizárod őket az életetdből, ha nem veszel róluk tudomást. Inkább csak jobban fog fájni amikor saját magad tapasztalod meg, a saját bőrödön.

A könyv szívfacsaróan gyönyörű! Fájdalmas, de csoda szép!

Egyik pillanatát sme bá

ntam meg, hogy hazahoztam magammal és nem a polcomon poriosodik!

Kedvenc idézetm a könyvből: ” A gyerekek úgy gondolkoznak, hogy tárva-nyitva vannak a világra, és szerintem akkor lesznek felnőttek, amikor lassan becsukódnak. “

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s