A köd után

Tartalom:

“San Francisco monoton hétköznapjai felbolydulnak, amikor egy fiatal nő megcsonkított holttestére bukkannak a Csendes-óceán partján. Az első halottat hamarosan még több követi, és Mike Marshall nyomozó számára világossá válik, hogy egy sorozatgyilkos szedi áldozatait a város környékén. Amikor azonban belekezd az ügy felderítésébe, még sejtelme sincs arról, hogy kivel vagy mivel áll szemben. A gyilkos több lépéssel jár a nyomozócsapat előtt, és tökéletesen eltűntet maga után minden bizonyítékot.

Amikor az FBI profilozója, Wade Nelson különleges ügynök is bekapcsolódik a nyomozásba, váratlan és megdöbbentő fordulatok következnek be: kiderül, hogy a gyilkosságok térben és időben is jóval messzebbre nyúlnak a vártnál.

Talán mindeddig téves úton jártak? Talán nem is a megfelelő gyilkost követték? Vajon a hosszadalmas kihallgatások során már találkoztak a valódi tettessel, majd tovább üldözték a „Ködember” névre keresztelt fantomot?

Egy sokrétű és minden ízében kegyetlen játszma veszi kezdetét, ami tíz évvel ezelőtt kezdődött egy véletlen találkozással. Mike Marshall ismét szembesül azzal, hogy semmi sem az, aminek látszik, és a gonoszt ott kell keresnie, ahol a legkevésbé számít rá.”

Mestermű, zseni, káprázatos!

Ez a könyv egyszerűen nálam kivert minden biztosítékot és totálisan a padlóra küldött. Az első sem volt semmi, de ez… Olyan nyomást gyakorolt rám, hogy azt hittem menten szétrobban a fejem, egyszerűen képtelen voltam vele leállni, olyan volt mint valami drog amire teljesen ráfüggtem.

A történet felkavaró, magával ragadó és ahogy vártam nagyon is elgondolkodtat, valamint kicsit kiráz tőle a hideg is, hiszen valami olyat mutat meg nekünk ami akár a mi környezetünkben is lehet és még csak nem is tudunk róla. Hétköznapi, átlagos, tökéletes beolvadás. Egy tökéletes elme.

A könyv nagyon durván az arcomba csapta a mai világot és egy olyan történetet tát fel előttem ami akár ma is megtörténhetne. Sőt. Voltak hasonló ügyek is.

Az új párost imádtam, számomra ők voltak a tökéletes felek hiába akarták egymást szétszedni percenként a dumájuktól és oltásaiktól egyszerűen szakadtam. Imádtam őket.

És ahogy a történet az időben ugrált az is mesteri volt. Bár azt hittem nem fogom megtudni, hogy ez a történet most az Elmejáték előtt vagy után játszódik-e végül erre is kaptam választ aminek külön örülök és annak is, hogy nem lőtte le az írónő előre a poént. Kicsit ez is húzta az agyam, a gyilkos is, a megoldatlan ügy, egyszerűen kicsinált és még a végére is hagyott meglepetéseket,

Ismét csak fejet kell hajtanom az írónő zsenije előtt, mert erre a könyvre mást nem lehet mondani. Engem totálisan kicsavart és alig bírtam kivárni, hogy mi lesz a vég kifejlett. Mindig is imádtam ha valaki a pszichológiát és a krimit keveri. Valahogy ebből mindig egy tökéletes elegy keveredik és Sienna Cole-n és Ludányi Bettina írónők ezeknek a mesterei.

Kedvenc idézetem a könyvből:

“A holnap bizonyossága egy szempillantás alatt elenyészett, már csak a most rémisztő valósága volt jelen.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s