A kis herceg

Tartalom:

” A varázslatos szépségű meseregény a minden emberben élő gyerekhez szól, szeretetről, összetartozásról, életről, halálról, humanizmusról. A második világháborúban életét vesztett, ma már klasszikusnak számító francia író remekműve 1946-ban jelent meg és indult világhódító útjára. “

A kisherceg.

Avagy a könyv, ami minden korosztálynak mást mesél el.

Anyum mondta, amikor megvettem a könyvet ezt és először, nem is igazán értetem mit akar ezzel mondani. Hiszen egy könyv, az mindig ugyan azt a történetet meséli el, újra és újra ha kinyitjuk. De amint én is elkezdtem, érdekes és meghökkentő volt. A tartalma mély, de ugyan olyan kikapcsolódást nyújt akár egy gyereknek vagy egy felnőttnek is egyaránt.

A kaland, az alkotás szépsége, a barátság, ez mind olyan dolog amit egy felnőtt és egy gyerek is teljesen megért. De amikor egyre jobban belejövünk a történetbe, úgy egyszerre ássuk is bele magunkat a mondanivalójában.

Sajnálom, hogy csak most kerítettem erre sort. Jó lett volna megélni amit anyum mondott, hogy vajon most mit jelentene számomra. De majd ha ismét idősebb leszek, biztos újra olvasom.

A könyv minden embernek és főleg minden korosztálynak mást jelent. Ezért is olyan érdekes. Már várom amikor újra elolvashatom és valami mást is felfedezhetek benne!

Kedvenc idézetem a könyvből: “Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s