6 hét a világ

Tartalonm:

” Te ​mit tennél meg, hogy elnyerd a kamaszkori bálványod szerelmét?

Nelli évek óta álmodozik a nagy Őről, akit még a gimnáziumi színjátszókörben ismert meg. Az iskolában vonzalom ébred köztük, de K.M. leérettségizett és elballagott, a kapcsolatuknak vége szakadt, még mielőtt igazán elkezdődhetett volna. Az egykori tehetséges fiúból mostanra körberajongott színész lett, aki estéről estére a színházban kápráztatja el a közönséget.

Nelli csak távolról sóvároghat K.M. után, de a lelke mélyén biztos benne, hogy egyszer újra összehozza őket a sors. Amikor színház gyakornoki programot hirdet, a lány tudja, hogy elérkezett az ő ideje. Belecsöppen a színészek, rendezők, ügyelők, súgók titokzatos világába. Megismeri az extravagáns, csupaszív Dittát, a gyönyörű és ravasz Biát, aki nemcsak az álompasit kész lenyúlni, de talán még az állását is. Na és még valakit, aki valahogy mindig ott van a közelében…

Ám az apja ultimátumot ad: Nelli csak hat hetet tölthet el a színházban, utána a cégénél kell elhelyezkednie.

Mire elég ez a néhány hét? Megtalálja a helyét a színházban?

Vajon lángot szíthat abból a szikrából, ami kamaszként olyan sokat jelentett?

Az egyetlen magyar színházas YA regény! Less be a színfalak mögé, kövesd Nelli szívének útjait egy különös, csodálatos világban!’

Eéső regényem az írőnőtől, illetve első oylan regényme amely színházbanjátszódik!

Először is imádtam, hogy bipillantást nyerhetek egy teljesen más, elit és zárt világban. Nagyon régen jártam már sajnos színházba, talán még akkor amikor gimis volta, az édesanymmal és a húgommal néztük meg a Padlást. Már akkor az az előadás lenyűgözött és hetekig másról se tudunk beszlni, csak a színészekről akik játszották, a díszletekről, jellmezekről és persze magáról az egész műről. Egyszerűen annyira beszippantott az egész darab, hogy alig tudtunk tőle felocsódni. Sajnálom, hogy ma már nem járok és a regény olvasása közben folyamatosan ez járt a fejemben, hogy nem csak az, hogy illene, de jó is lenne újra megnézni egy darabot. Akár itt Egerben, akár fent Pesten, de mindenképpen felmenni és újra átélni ezt az élményt!

A könyv visszahozta nekem ezt!

És még sokkal többet.

Közönségként beülni és végignézni egy színművet teljesen más mint megtapasztalni annak a teljes elkészítési folyamatát. Egy új látásmódott adott nekünk ezzel a könyvel az író, ráadásul gyönyörűen megkomponálva és élvezhetően. A történet engem teljesen magával ragadott, jó volt újra olyan könyvet olvasni amely Magyarorszgon játszódik, magyar szereplőkkel, és be kell vallanom, élveztem!

Több olyan témárt is felhozott ez a könyv amit szerintem érdemes kiemelni, nem csak a színház fontosságát.

Ilyen például egy nagyon fontos dolog!

Merj kiállni magadért és merd azt csinálni amit te szeretnél és ne hagyd, hogy mások lebeszéljenek róla!

Két szálon fuott ez a rész a főszereplőnkön végig, mégpedig az édesapa személyében aki kikötötte a 6 hét betartását, hogy csak addig lehet a színházban, amásik pedig nekem az egyik barátnő aki minden áron azt akarta, hogy Nelli csak a NAGY Ő-re koncentráljon és a szamarakat, hagyja el.

Mindkét szál nagyon erős volt a történetben és Nelli és a történet is pontosan megtalálta benne a helyét és utána a kiszabadulást, a kitörést belőlük ami nekem külön tetszett.

A másik!

A bálványok imádata!

Itt nem egy olyan kis szoborra kell gondolni amit emberek körbe rajonganak és áldozatokat mutatnak be neki, de ebbe most nem szeretnék bele menni, nem!

A bálvány imádást ami itt zajlik az bármelyik emberen végig mehet, lehet szó lányról, fiúról, idősrő, fiatalról.

Tgyük hozzá, hogy ezek az imádások sosem vezetnek sehová, csak elvakult célkitűzéssé ami oylan akár egy szemellenző és nem látsz magad körül mást!

Ez a fajta imádás a legrosszabb ami kijöhet egy emberből egy másik ember iránt, hiszen ilyenkor semmi mást nem vesz észre a másik, még azt se ami az orra előtt történik!

A szereplőket imádtam!

Nme lehetett őket betenni egy skatulyába ahogy azt a történet elején vártam. Senkit nem lehetett gonosznak, vagy éppen szimplán kedvesnek mondani, mivel mindenkinek meg voltak a saját hajtó elamai mai mozgatta őket és, hogy bizonyos jelenetekben hogyna viselkednek. Éppen ezért történt meg velem is, hogy akit az elején utáltam és megvetetem a végére felnyílt a szeme, hogy “Nézd már, ez nem is egy taj paraszt!”. Persze ez nem mindenkiről mondható el, volt olyan akit az elején se bírtam és a végére se kedveltem meg, de ez így van rendjén!

A történet maga aza elejétől a végéig lendületes és élvezhető volt, bevallom ezt a könyvet jobban élveztem mint az előzőt mit olvastam, nem mondok címet, csak annyit, hogy az azt egy külföldi írónő írta. És itt van a dolog érdekes része!

Sok ismerősöm mondta, hogy a magyar írók nem képesek jót írni!!

Ez a könyv is egy újabb jó példa, hogy de IGEN!

Aki ezt hiszi, szívesen kölcsönadom neki a könyvet és várom véleméynét!

Összességében!!!!

MÉG EGYSZER!!!!!!!!

Kedvenc idézetem a könyvből: ”   – Itt tényleg mindenki a másik szerelmi életével van elfoglalva, mi?     – Szerelmi vagy bármilyen… a legtöbben a színházban élik le a fél, vagy inkább háromnegyed életüket. Naná, hogy mindenki figyel, pletykál, sztorizik. Szokd meg, ha itt akarsz lenni, hogy innen nem úgy mész haza, mint egy irodából. Ezt a világot sosem teszed le egészen. “

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s