Elveszett tárgyak őrzője

“Ha ​londoni sétáikat felidézve eszükbe jut egy görnyedt alak, aki a fejét lehajtva a járdákat és a csatornalefolyók környékét kutatja, akkor önök minden bizonnyal Anthony Peardew-val találkoztak. A férfi harminc évvel ezelőtt elveszített egy medált, amelyet a menyasszonyától, Therese-től kapott. Ugyanazon napon a sors váratlanul elragadta tőle a szeretett kedvest is. Ettől kezdve Anthonyt csak a remény élteti: ha sikerül rátalálnia az ékszerre, talán élete tragédiáját is egy csapásra semmissé teheti. Magányában az elvesztett, olykor jelentéktelennek látszó tárgyak gyűjtése mellett novellák írásával tölti ki napjait. Megszállottan dolgozik talált kincseinek különleges történetein. Házvezetőnője, a hányatott sorsú Laura maga is szinte egy Anthony megmentett darabjai közül. Idővel az ő feladata lesz, hogy a gondosan katalogizált tárgyakat visszajuttassa az eredeti tulajdonosukhoz. Be kell azonban látnia, hogy nem zárkózhat be örökre az író dolgozószobájába, ki kell használnia a kínálkozó lehetőségeket, hogy otthonossá tegye a saját életét.  Az elveszett tárgyak őrzője az újrakezdés ígéretét hozza az elveszetteknek, és reményt ad az örök keresőknek.”

Ez a könyv több téren is megérintett hiszen rengeteg oldalt foglalkoztat. A síron túli szerelem, az elveszett kedves fájdalma, a végső megnyugvás. Kitárulkozás az új dolgok felé, megértés, reménykeltés, önismeret. Ez a könyv minden egyes oldalán vagy megsiratott, vagy megnevettetett, vagy éppen borzongtam tőle.

Amikor legelőször megláttam a könyvesboltban sosem hittem volna, hogy ennyire változatos és izgalmas, de ugyanakkor lebilincselő is. Aki szereti a romantikus, egy picit misztikus könyveket bátran ajánlom, de szerintem minden témát szerető ember talál benne valamit ami megfogja.

Kedvenc idézetem a könyvből: “Emlékeztessenek mindenkit arra, hogy a legjelentéktelenebb tárgyak mögőtt is igazán különleges történetek rejtőznek.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s