Egy este Párizsban

“Alain Bonnard, egy kis párizsi művészmozi tulajdonosa, javíthatatlan álmodozó. Feltűnik neki, hogy szerdánként az esti vetítésen gyakran ott ül egy csinos, piros kabátos fiatal nő, aki a 17. sornak mindig ugyanarra a helyére vesz jegyet. Alainnek megtetszik a lány, és meghívja vacsorára. Csodálatos estét töltenek el, ám a szépséges idegent ekkor látja utoljára. Hova tűnhetett? Alain mindent elkövet, hogy a nyomára bukkanjon, s közben filmbe illő kalandokban lesz része.”

Furcsa volt mindent egy férfi szemszögéből olvasni. Szokták mondani, hogy külömbözik a látásvilágunk. Na de hogy ennyire? A férfiak még mindig azon tanakodtak, hogy mi történhetett amikor én már rég tudtam miért nem jelenik meg többé a piros kabátos lány a moziban. Jó arra a kis csavarral nem számítottam, de akkor is.

Amúgy a történet nem rossz, tényleg filmbe illő lenne viszont szerintem a mellék szerplőket sokkal jobban ki kellett volna dolgozni. Ott van Robert. Nem tudjuk miért lett ilyen nőcsábász, nem tudjuk meg miért lettek barátok: “Az ellentétek vonzzák egymást.”, ott van Solène akinek a párkapcsolataiból alig tudunk meg valamit. Mi lett a texasi férfival? Mi lett vele és Robert-tel? Csupa olyan dolog amit amúgy még ki lehetett volna fejteni.

Egyébként egy aranyos kis romantikus történet, kicsit több humorra vágytam volna még benned, de alapjában véve nekem tetszett. Ajánlom olyanoknak akik tudni szeretnék, hogyan gondolkodnak a pasik és akik szeretik a nagy drámai szerelmi történeteket. Könnyed olvasmány csodálatos helyszínnel.

Kedvenc idézetem a könyvből: “Hát nem hihetetlen, hogy annyi évezred óta, amióta a Föld saját tengelye körül forog, még mindig a szerelem a legcsodálatosabb dolog, ami két ember között megtörténhet? És mindig az az érzés kíséri, hogy valami új kezdődik, valami nagy dolog történik. A szerelem a tavasz első zöldje, egy dalocskát csivitelő madár, egy kavics, amellyel magabiztosan kacsázunk a vízen, kék égbolt fehér felhőkkel, egy illatos rekettyés mellett vezető kanyargós út, egy domb fölött suhanó langy szellő, egy másik kézre fonódó kéz. A szerelem életünk nagy ígérete. Mindig egy férfival és egy nővel kezdődik. “

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s