Ébredő tűz

Tartalom:

” Véráldottak – olyan férfiak és nők, akik a vad sárkányok véréből készült elixírek elfogyasztásával mérhetetlen erőknek parancsolnak.

A Vashajó Szindikátust a véráldottak hatalma tette naggyá. Most azonban pusztító vihar közeleg: a sárkányok vérvonala gyengülőben, a felemelkedő Korvantin Birodalom pedig ugrásra készen várja a pillanatot, hogy kihasználhassa a Szindikátus gyengeségét. Ráadásul a vadonban is mozgolódás támad: a sárkányok támadásai egyre gyakoribbá válnak – és ami még ennél is rosszabb, szervezettnek tűnnek.

Az utolsó reménysugár nem más, mint egy mitikus sárkány, amelynek nagyerejű vére valódi csodákra képes – ha egyáltalán létezik ez a rejtélyes lény.

A sors végül három hőst választ ki magának.

Claydon Tocreekre, a lajstromozatlan véráldottra és kisstílű tolvajra hárul a feladat, hogy az ismeretlen vadonban felkutassa a legendás sárkányt, aminek a létezésében még csak nem is hisz.

Lizanne Lethridge, a Szindikátus félelmetes erejű, ifjú elit kéme hirtelen találja magát ellenséges terepen, küldetése egyre veszedelmesebb helyzetekbe sodorja.

Corrick Hilemore, az ismert világ peremén cirkáló kalózvadász Vashajó parancsnokhelyettese könnyen lehet, hogy túl nagy fába vágta a fejszéjét, amikor a könyörtelen rablók nyomába eredt – és helyettük egy jóval komolyabb ellenséggel kerül szembe.

Ahogy a birodalmak egymásnak feszülnek, mindhármuknak harcolni kell azért, amiben hisznek, ha nem akarják, hogy a világot elnyelje az ébredő tűz.”

A világ amit az író alkotott lenyűgöző, ötletes és szerintem eredeti. Középkori hangulata van, de már megjelenik mellette a modern technológia kisebb vívmányai is. Sajnos ölik benne a sárkányokat mert kell a vérük ami nekem nem igazán tetszik, de ezt leszámítva fantasztikus egy könyv. A karakterek változatosak! A fejlemények kiszámíthatatlanok, sosem tudod mi jön, éppen ettől olyan jó!

A helyszínek lenyűgözőek és változatosak. Ajánlom azoknak akik imádják a  sárkányokat, nem riadnak vissza egy kis erőszaktól és a kalandtól.

Kedvenc idézetem a könyvből: ” – Semmi haszna – biccentett Skaggerhill a pisztolyra. – Az őserdei zöldek falkában vadásznak, és egyszerre több irányból rohanják le a zsákmányt. – Szóval mit csináljak, ha meglátok egyet? – Fuss, mintha a Látó szelleme loholna a nyomodban, és üvölts, ahogy a torkodon kifér. – Gondolom, a zaj elijeszti őket. Skaggerhill megint felkacagott. – Nem, de ha halljuk, hogy honnan ordítasz, talán elég gyorsan megtalálunk, hogy maradjon belőled valami, amit érdemes megmenteni.”

Vélemény, hozzászólás?

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s